Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:23 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Eveniment în Piața „Ovidiu” din Constanța Câte zile îi mai despart pe viitorii maiștri militari din promoția 2022 de mult așteptatul moment al absolvirii (GALERIE FOTO)

ro

18 Jul, 2022 13:23 1165 Marime text

Maiștri militari, foto: Facebook/ Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor NavaleExact 10 zile îi mai despart pe viitorii maiștri militari din promoția 2022 „Încoronarea de la Alba Iulia -100” de mult așteptatul moment al absolvirii, care va avea loc pe data de 28 iulie, în Piața „Ovidiu” din Constanța.

Săptămâna aceasta a debutat cu emoțiile probei de susținere a proiectului de maistru. Primii care s-au prezentat în fața comisiilor de examinare au fost viitorii tehnicieni de marină de la specialitățile Timonier și tehnică de navigație navală, Comunicații navale și observare semnalizare, Motoare și mașini navale și Artilerie navală și antiaeriană.


„A fost primul examen la care chiar am avut emoții, dar știam că am lucrat cu multă pasiune la proiectul meu, așa că emoțiile s-au risipit de cum am ajuns în fața comisiei pentru a susține prezentarea. Sunt mulțumit de cum a decurs totul. Aștept, acum, să aflu rezultatele finale, să-mi pot face calculul pentru opțiunile din care voi putea alege repartiția”, afirmă, cu încredere și optimism elev caporal Mihăiță Tudor.

Maiștri militari, foto: Facebook/ Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale


„Am experimentat un pic de neliniște și de nerăbdare cât am așteptat să intru la examen și pe măsură ce am ascultat prezentările colegilor mei, dar mi s-au ripit imediat emoțiile când am început prezentarea. Am lucrat cu plăcere la proiectul meu și, de asemenea, îndrăgesc specialitatea pentru care am optat - artilerie navală și antiaeriană. În stagiul de practică, la Divizionul 146 Nave Minare-Deminare, am avut și confirmarea că sunt pe traiectoria profesională potrivită. Am întâlnit un echipaj foarte unit pe nava unde am desfășurat practica, oameni dornici să împărtășească din experiența lor cu noi, cei nou intrați în sistem și sunt entuziasmată pentru ce va urma în cariera mea de maistru militar de marină”, declară elev caporal Ramona Iosepov.

Maiștri militari, foto: Facebook/ Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale
Susținerea proiectului de maistru este ultima etapă a examenului de certificare a calificării profesionale nivel 5 și cea din urmă șansă de a obține o notă cât mai mare pentru media finală în funcție de care absolvenții își vor alege primele funcții în cadrul unităților din Forțele Navale Române.

Foto: Cristian Vlăsceanu
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii