Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:05 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Începe școala! MapN, detalii despre colegiile naţionale militare şi şcolile de maiştri militari şi subofiţeri. Situația de la Constanța

ro

13 Sep, 2021 00:00 1776 Marime text

 
  • Ceremoniile se vor organiza cu respectarea normelor naţionale referitoare la aplicarea şi respectarea măsurilor privind prevenirea şi limitarea infectării cu virusul SARS CoV-2.
  • Având în vedere profilul militar şi filiera vocaţională a structurilor de învăţământ ale MApN, forma de bază pentru desfăşurarea cursurilor va fi sistemul de predare faţă în faţă, însă au fost pregătite şi instalate echipamentele şi platformele educaţionale pentru învăţământul online, care va fi adoptat în funcţie de situaţia specifică din fiecare unitate de învăţământ.
 
În colegiile naţionale militare şi şcolile de maiştri militari şi subofiţeri aparţinând Ministerului Apărării Naţionale vor avea loc azi, 13 septembrie, în prezenţa reprezentanţilor conducerii Ministerului Apărării Naţionale şi a personalului instituţiilor militare de învăţământ, ceremonii de deschidere a anului de învăţământ 2021-2022, astfel:
 
- Colegiul Naţional Militar „Alexandru Ioan Cuza” din Constanţa, ora 9.00. Colegiul are aproximativ 460 de elevi, dintre care 122 de elevi sunt în clasele a IX-a.
 
- Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia, ora 9.00. Colegiul numără 475 de elevi, dintre care 120 în clasele a IX-a.
 
- Colegiul Naţional Militar „Dimitrie Cantemir” din Breaza, ora 9.00. Colegiul are 479 de elevi, dintre care 120 în clasele a IX-a.
 
- Colegiul Naţional Militar „Tudor Vladimirescu” din Craiova, ora 10.00. Colegiul numără 478 de elevi, dintre care 121 în clasele a IX-a.
 
- Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc, ora 9.00. Colegiul are 480 de elevi, dintre care 120 în clasele a IX-a.
 
- Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I” din Piteşti, ora 9.00.
 
- Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene „Traian Vuia” de la Boboc, ora 9.00.
 
- Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale „Amiral Ion Murgescu” din Constanţa, ora 12.00.
 
- Şcoala militară de maiştri militari şi subofiţeri pentru comunicaţii, tehnologia informaţiei şi apărare cibernetică din Sibiu, ora 8.15.
 
- Școala militară de maiștri militari și subofițeri pentru logistică „Gheorghe Lazăr” din Chitila, ora 9.00.
 
În anul de învăţământ 2021-2022 s-au prezentat la cursuri aproximativ 2.400 de elevi în cadrul celor cinci colegii militare, dintre care 600 sunt elevi de clasa a IX – a, şi peste 1.200 de elevi în şcolile militare de maiştri militari şi subofiţeri, dintre care aproximativ 800 de elevi sunt înscrişi în anul I.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Militari și tehnică aparținând MApN, la festivalul UNTOLD. Exerciții de drill team pe tot parcursul evenimentului
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii