Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:02 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale, la ceas aniversar. Se împlinesc 124 de ani de la înființare (galerie foto)

ro

08 Oct, 2021 16:54 1845 Marime text
Zi de sărbătoare la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu” Constanța la aniversarea a 124 de ani de la înființare. 

Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu” a sărbătorit vineri, 8 octombrie, 124 de ani de la semnarea Înaltului Decret regal nr. 3110, prin care lua ființă Școala de submecanici și submaeștri de marină, precursoarea instituției de astăzi.   

Potrivit reprezentanților Forțelor Navale Române, aniversarea învățământului tehnic militar postliceal de marină s-a desfășurat, în cadru restrâns, pe platoul din incinta Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale.

„După ceremonia de ridicare a pavilionului, a avut loc o scurtă evocare a istoriei instituției, urmată de tradiționalul discurs al comandantului unității, adresat personalului și batalionului de elevi militari. Ceremonia s-a încheiat cu o serie de activități sportive și jocuri marinărești executate de elevii militari, la Centrul de Pregătire Marinărească de la Palazu Mare. Întregul eveniment a fost organizat fără public, în conformitate cu prevederile sanitare în vigoare pentru prevenirea infectării cu virusul SARS-CoV-2“ - au mai precizat reprezentanții Forțelor Navale Române. 


Fondată la 8 octombrie 1897, ca urmare a semnării de către Regele Carol I a Înaltului Decret nr. 3110 prin care era aprobat Regulamentul de funcţionare al Şcolii de submecanici şi submaeştri de marină, actuala Școală Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale s-a remarcat în peisajul educațional din România prin unicitate, consecvență, precum și prin calitatea actului educațional oferit tehnicienilor militari de la bordul navelor de luptă.

În decursul existenței sale, instituția, care a funcționat mai întâi la Galați, apoi la Constanța, a dat marinei militare, dar și civile, aproximativ 9.000 de tehncieni cu o pregătire profesională remarcabilă.

În prezent, Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale este o instituție de învățământ postliceal cu durata de doi ani, care asigură formarea, specializarea şi perfecţionarea personalului necesar Forţelor Navale precum şi altor beneficiari în vederea exploatării, întreţinerii şi reparării tehnicii şi armamentului din dotare, asigurând totodată competenţele de lideri ai structurilor de la baza carierei militare: echipă, grupă, echipaj.

Sursa foto: navy.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii