Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:48 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Instabilitatea economica pune pe fuga investitorii straini Investitia privind fabrica de caramida de la Saligny a fost suspendata

ro

14 May, 2010 04:23 2240 Marime text
dreapta_sus_saligny_gabriel_tatulescu_03.jpgPrimăria comunei Saligny s-a aflat în situaţia de a nu mai putea plăti indemnizaţia însoţitorilor pentru persoane cu handicap. Cazul nu este singular în judeţ sau în ţară, din contră. Primarul comunei a găsit însă o soluţie de a rezolva această problemă.

Edilul-şef din Saligny ne-a declarat că însoţitorii persoanelor cu handicap nu-şi mai primiseră banii din luna februarie, dar că a găsit o modalitate de remediere a problemei. „Le-am plătit la zi tot ca să poată fi trecuţi în şomaj", ne-a declarat Gabriel Tătulescu. În comuna Saligny, aproximativ zece persoane se aflau în această situaţie.

saligny_primar_tatulescu_gabriel.jpgDin cauza crizei se stopează şi investiţiile străine. Investitorii chinezi care intenţionau să construiască o fabrică de cărămidă în localitatea Ştefan cel Mare au stopat tratativele cu autoritatea locală de a face rost de un teren pentru investiţia lor şi totul, din cauza instabilităţii economice. Compania dezvoltatoare este Golden Way Development BV, iar firma din România care urma să se ocupe de derularea investiţiei este SC Long Wall Brick SRL România. Potrivit primarului Gabriel Tătulescu, investiţia se cifra la aproape 20 milioane euro şi, în cazul în care se concretiza, crea 50 de locuri de muncă pentru locuitorii comunei. Investitorii intenţionau să concesioneze un teren de 35.000 mp pe o perioadă de 49 de ani în Ştefan cel Mare, fiind atraşi de apropierea de autostrada A2, de Canalul Dunăre Marea Neagră şi ieşirea la DN 22 C. „Dacă situaţia economică din ţară s-ar remedia, ar semna şi mâine concesionarea", ne-a declarat primarul Tătulescu.

La Saligny, sunt însă şi investiţii aflate în plinădesfăşurare. Este vorba despre parcul eolian ce se construieşte pe teritoriul comunei. „Sunt 28 de turbine eoliene pe partea de nord. În prezent se lucrează la drumuri şi la fundaţiile lor", a afirmat primarul comunei. Gabriel Tătulescu a precizat că pe perioada în care pe teritoriul comunei se va produce energie eoliană, investitorii vor suporta energia electrică pentru instituţiile şi domeniul public. Acest fapt urmează să fie statuat printr-o hotărâre a Consiliului Local Saligny.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • SURMELIS ARGENTINA PUSA 18 May, 2010 11:39 INVESTITOR nesigur FINANCIAR ??? Sigur un ...țepar financiar !!!