Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:31 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comuna Poarta Albă investeşte în educaţie Primarul Vasile Delicoti îşi doreşte o nouă unitate de învăţământ în cartierul Via

ro

18 Feb, 2016 00:00 4486 Marime text

 
Comuna Poarta Albă a fost întotdeauna una dintre fruntaşele judeţului în ceea ce priveşte proiectele atrase pe fonduri europene. Primarul Vasile Delicoti are, în continuare, în acest an, măsuri întreprinse pentru dezvoltarea locală.
 

Un prim proiect vizează reabilitarea Colegiului Agricol Poarta Albă. „Documentaţia este, în mare parte, gata. Studiul de fezabilitate este finalizat. Acum aşteptăm deschiderea sesiunii de depuneri de proiecte, pentru care vrem să solicităm suma maximă, adică 500.000 de euro“, a declarat primarul comunei Poarta Albă, Vasile Delicoti.

 


Dacă unitatea de învăţământ preuniversitar va primi finanţare, aceasta va fi zugrăvită şi izolată termic. Mai mult, reţelele termice, electrice şi sanitare vor fi schimbate cu unele noi, iar geamurile vechi vor fi înlocuite cu unele noi, de tip termopan.
 

Ca dovadă a faptului că aleşii locali investesc în primul rând în educaţie, în cartierul Via din localitatea Poarta Albă, autoritatea publică locală doreşte construirea unei noi unităţi de învăţământ. Viitoarea clădire va avea parter şi un etaj, 13 săli de clasă şi un teren de sport, situat în vecinătatea imobilului. „Deocamdată, lucrăm la documentaţia acestui proiect. Şi în acest caz, vom solicita de la Uniunea Europeană nu mai puţin de 500.000 de euro. Dacă proiectul va depăşi cifra de finanţare, îl vom susţine din alte surse. Vrem să construim această şcoală generală deoarece peste 200 de copii din localitatea Poarta Albă au nevoie de ea“, a adăugat gospodarul-şef Vasile Delicoti.

 
Un alt proiect, atent urmărit de autoritatea publică locală, vizează finalizarea reţelei de canalizare în satul Nazarcea (Galeşu) şi la Poarta Albă. Lucrările, demarate în luna decembrie a anului trecut şi oprite din cauza vremii nefavorabile, au fost reluate şi vor fi finalizate în luna martie. Pentru acest proiect, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a acordat satului Nazarcea o finanţare de 1 milion şi jumătate de lei, iar comunei Poarta Albă, 9 milioane de lei.
 





 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii