Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:59 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cumpăna, Valu lui Traian și Poarta Albă Elaborarea Strategiei de Dezvoltare Locală 2023 - 2027 | Grup de Acțiune Locală Canal Dunăre Marea Neagră 2016

ro

08 Nov, 2023 09:34 990 Marime text
În cadrul proiectului de finanțare nr. D 19100000012321400163 sub măsura SM 19.1 - Sprijin Pregătitor - DR-36 - LEADER - Dezvoltarea locală plasată sub responsabilitatea comunității, Pilonului Il din PS PAC 2023-2027, Asociația Grupul de Acțiune Locală Canal Dunăre Marea Neagră 2016, a desfășurat activități de informare, animare și consultare publică în cele trei comune aparținătoare teritoriului GAL: Cumpăna, Valu lui Traian și Poarta Albă.
 
În comuna Cumpăna a avut loc ieri o întâlnire cu membrii comunității, aleși locali, fermieri, antreprenori, ONG-uri, cât și persoane interesate de viitoarele proiecte ce se pot finanța prin GAL.
 
La evenimentul organizat cu sprijinul Primăriei și a Consiliului Local al comunei Cumpăna, a participat echipa de proiect a GAL-ului Canal Dunare-Marea Neagră, Manager de proiect Chiriac Violeta, care s-a bucurat și de sprijinul experților OJFIT Constanța.


În urma acestor acțiuni se vor analiza nevoile și oportunitățile de dezvoltare a teritoriului Asociației GAL Canal Dunăre Marea Neagră 2016, pentru perioada 2023-2027, fiind proiectată o strategie de dezvoltare locală ce va putea cuprinde:
 
- Finanțarea afacerilor non-agricole
- Sprijinirea cooperativelor să pătrundă pe piață cu produse locale
- Susținerea autorităților locale în modernizarea serviciilor publice
- Finanțarea intervențiilor în domeniul social și al sănătății
- Finanțarea activităților pentru protejarea mediului și energiei regenerabile

Strategia de Dezvoltare Locală elaborată ca urmare a implementării proiectului va avea la bază o abordare integrată care răspunde nevoilor de dezvoltare identificate și potențialului zonei.

GAL-ul este un parteneriat public-privat alcătuit din autorități locale, firme private, asociații și fundații care propun un plan de finanțare pentru un teritoriu determinat. Acesta are propriile măsuri de finanțare, pe care le elaborează în funcție de nevoile identificate în plan local.

Citește și
Mariana Gâju, mesaj de Ziua Națională a Republicii Turcia - „Cu ocazia Centenarului, îi felicităm pe frații turci pentru cei 100 de ani de independență și progres”
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii