Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:01 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Evenimentul anului Mamaia găzduieşte Campionatul European de şah pentru juniori

ro

14 Jul, 2017 00:00 2933 Marime text
Evenimentul şahistic al anului în România este Campionatul European rezervat juniorilor, care se va desfăşura între 4 şi 15 septembrie, la Pavilionul Expoziţional din Mamaia. 
 
Se estimează că vor participa 1.200 de sportivi din 45 de federaţii europene şi peste 500 de însoţitori. De asemenea, vor fi prezenţi preşedintele Federaţiei Europene de Şah, Marele Maestru Zurab Azmaiparaşvili, alte VIP-uri şi numeroşi oficiali, un corp de 30 de arbitri, antrenori şi tehnicieni din România şi din străinătate. „Acest Campionat European este un eveniment şahistic major la nivel internaţional şi se înscrie ca un moment de referinţă pentru şahul autohton, cu un impact deosebit pe plan intern şi extern“, se arată într-un comunicat al Federaţiei Române de Şah. Anul trecut, la Mamaia s-a mai desfăşurat o întrecere internaţională de top, Campionatul European feminin.
 
Federaţia Română de Şah este între primele patru federaţii sportive din România, ca număr de sportivi, legitimaţi şi număr de cluburi sportive. „Şahul are o frumoasă tradiţie în ţara noastră, FRS fiind înfiinţată în anul 1925, şi, de-a lungul timpului, şahiştii români au obţinut rezultate remarcabile la competiţiile internaţionale. În prezent, ne mândrim cu un foarte tânăr sportiv, Bogdan Deac, care, la vârsta de 15 ani, este cel mai tânăr Mare Maestru din întreaga lume, Bogdan fiind considerat o mare speranţă a şahului românesc“, mai precizează FRS.
 
Sursa foto: Facebook (Federaţia Română de Şah)
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii