Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:59 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Două constănţence, martore la minunea din deşertul Bahrainului (galerie foto)

ro

04 Feb, 2014 00:00 1610 Marime text
Jucătoarele constănţene de tenis de masă Ana-Maria Sebe şi Roxana Mihaela Iamandi au rămas cu amintiri de neuitat din Bahrain, unde s-au aflat timp de o săptămână. Invitate pentru a le ajuta în pregătire pe cele trei jucătoare componente ale echipei ţării din Orientul Mijlociu care vor participa la o întrecere importantă, Jocurile Arabe, Ana-Maria şi Roxana Mihaela au vizitat, în timpul liber, multe dintre atracţiile turistice ale Bahrainului. Printre altele, au fost în deşert la „Copacul Vieţii”, la circuitul de Formula 1 sau la vechea cetate, dar au fost să vadă şi cămilele. „Copacul Vieţii are vârsta de 400 de ani şi o înălţime de zece metri. Existenţa sa e un mister. Toţi se miră cum a crescut şi a rezistat atâtea secole în mijlocul deşertului, fără nici o sursă de apă în zonă. Se află pe un deal nisipos de 25 de metri.

Pe cămile nu am urcat acum, dar eu am avut această posibilitate în urmă cu câţiva ani, în Egipt. Circuitul de Formula 1 mi s-a părut impresionant, având în vedere că nu am mai văzut unul până acum. La vechea cetate vin mulţi vizitatori. A fost foarte frumos în Bahrain. Toată lumea ne-a zâmbit şi s-a purtat frumos cu noi. Ei apreciază foarte mult jucătorii buni. Am mai fi stat, pentru vremea călduroasă de acolo, însă ne-am întors la programul nostru.

Eu plec mâine (n.r. astăzi) în Turcia, am meciuri în week-end”, a declarat Ana-Maria Sebe, care s-a întors din Bahrain şi cu un desen pe mâna stângă. „Este un model tradiţional, făcut cu hena (vopsea neagră). Nu reprezintă nimic special. După 10 - 15 zile, se va şterge”, a arătat Ana-Maria. Constănţencele au încercat specialităţile culinare locale, dar au mâncat şi porumb copt. Jucătoarele care reprezintă Bahrainul, printre care şi o sportivă de origine coreeană, sunt antrenate de un tehnician croat, care se află de trei ani în ţara din Golful Persic.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii