Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:32 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tinerii de la Colegiul Energetic, implicaţi în proiectul Comenius „Getting Along in Europe 4"

ro

05 Nov, 2011 02:53 3325 Marime text

colegiul_tehnic_energetic.jpgEchipa de proiect a Colegiului Tehnic Energetic Constanţa, condusă de Maria Magdalena Manţu, a participat în perioada 23-28 octombrie la cea de-a patra reuniune din cadrul proiectului multilateral Comenius „Getting Along in Europe", care a avut loc în Spania, la Madrid, fiind găzduită de Colegio Virgen de Mirasierra. Proiectul îşi propune conştientizarea diversităţii culturale în comunicare, pentru înţelegerea de către participanţi a importanţei cooperării în Uniunea Europeană.

colegiul_tehnic_energetic1.jpgTema întâlnirii a fost conştientizarea diferenţelor de comportament dintre fete şi băieţi, pentru prevenirea conflictelor potenţiale şi a fost abordată şi din perspectiva comportamentului pe care adulţii (profesorii) îl au în relaţia lor cu elevii. Întâlnirea a cuprins prezentarea produselor elevilor, organizarea acestora în ateliere de lucru pe grupe mixte, astfel încât elevii să poată discuta asemănări şi deosebiri între comportamentele, atitudinile, limbajele verbale şi nonverbale utilizate, pe baza unor chestionare. În cadrul atelierelor mixte, elevii participanţi au analizat diferenţele de comportament ale adulţilor în relaţia cu fetele şi băieţii, din perspectiva elevilor.

colegiul_tehnic_energetic2.jpgUn alt atelier de lucru a avut ca sarcină de lucru realizarea unor jocuri de rol în care elevii au pregătit mici scenete cu situaţii cotidiene în care băieţii şi fetele reacţionează diferit. Echipa Colegiului Tehnic Energetic a fost compusă din cinci elevi şi cinci profesori. Elevii au fost găzduiţi de familiile elevilor parteneri din Madrid, ceea ce a facilitat cunoaşterea modului de viaţă din Spania şi îmbunătăţirea abilităţilor de comunicare în Limba Engleză. „Această întâlnire de proiect a fost diseminată către părinţii şi elevii Colegiului, către Consiliul de Administraţie şi către cel Profesoral, sub forma unei prezentări PowerPoint şi va fi prezentată în numărul viitor al Revistei şcolii", a precizat Camelia Grigoreanu, directorul colegiului.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii