Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:39 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Spitalul Orăşenesc Cernavodă, la judecată cu DSP Constanţa

ro

08 May, 2014 00:00 3218 Marime text
În luna mai a anului trecut, inspectorii de la Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Constanţa au amendat Spitalul Orăşenesc Cervnavodă cu suma de 10.000 de lei. Motivul a fost faptul că unitatea sanitară nu a vaccinat antitetanos un pacient care se prezentase cu o plaga muşcată. Nemulţumiţi, reprezentanţii unităţii sanitare din Cernavodă au contestat amenda în instanţă.
 
„Pe data de 30 mai 2013, unitatea sanitară din Cernavodă a fost amendată cu suma de 10.000 de lei, deoarece nu a vaccinat antitetanos un pacient care se prezentase cu o plagă muşcată. Pacientul a ajuns nevaccinat la o altă unitate sanitară din municipiul Constanţa, drept pentru care Spitalul Orăşenesc din Cernavodă a fost amendat“, a explicat dr. Constantin Dina, directorul DSP Constanţa. Acesta a mai precizat că DSP Constanţa a atacat cu recurs decizia instanţei. La rândul său, managerul unităţii sanitare din Cernavodă, Zahra Salem, a menţionat că nu a primit încă nicio comunicare de la instanţa constănţeană. „Nu pot să spun dacă amenda a fost aplicată corect sau nu, de aceea am mers în instanţă. Cât priveşte recursul făcut de DSP Constanţa, încă nu am primit nimic de la instanţă“, a precizat directorul Spitalului Orăşenesc Cernavodă.
 
Iniţial, dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Medgidia, instanţă care, la data de 18.12.2013, a admis în parte plângerea, dispunând înlocuirea sancţiunii amendă cu sancţiunea avertisment. Decizia a fost atacată la Tribunalul Constanţa de către reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică. Cauza a ajuns pe rolul Tribunalului la începutul acestei luni. Conform portalului instanţelor de judecată, până la acest moment nu a fost stabilit primul termen de judecată şi nici completul care se va ocupa de soluţionare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii