Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:37 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Secţia de Cardiologie intră în modernizare

ro

13 Sep, 2012 01:00 1935 Marime text

Spital_-_Dan_Capatana.jpgUnitatea de Anestezie şi Terapie Intensivă din cadrul Clinicii de Cardiologie intră în reabilitare. În cel mult două săptămâni vor fi demarate lucrările de reabilitare atât la ATI, cât şi la Clinica de Cardiologie, cea de-a treia componentă a Departamentului Inimii.

„Valoarea investiţiei se ridică la 3,5 milioane de lei. Banii vin de la Ministerul Sănătăţii şi Consiliul Judeţean Constanţa", a declarat, ieri, managerul Spitalului Judeţean, Dănuţ Căpăţînă. Clinica de Cardiologie a Spitalului de Urgenţă Constanţa este una dintre cele mai aglomerate secţii şi cu toate acestea, nu a fost niciodată modernizată complet. Au fost făcute doar mici reparaţii, iar acum saloanele arată deplorabil: gresie căzută, geamuri care nu se deschid,paturi vechi, iar grupurile sanitare sunt insalubre.După reabilitare Unitatea ATI va avea 16 paturi pentru bolnavii cu afecţiuni cardiace grave.

Aici vor fi aduse monitoare de urmărire a pacienţilor, defibrilatoare, instalaţii de oxigen şi se va monta inclusiv un sistem de ventilaţie. Clinica de Cardiologie împreună cu cea de Chirurgie Cardiovasculară şi Centrul de Cardiologie Intervenţională formează Departamentul Inimii.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii