Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:25 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dănuţ Tiberius Epure, un an în fruntea Universităţii Ovidius „Am reuşit să facem foarte multe lucruri, legate de investiţii şi calitatea actului educativ

ro

24 Feb, 2013 23:00 2758 Marime text
epure_Epure_Tiberiu.jpgAcum un an, pe 24 februarie, la una dintre cele mai importante instituţii de învăţământ superior din Constanţa au avut loc alegerile pentru noul rector. Cu un total de 390 de voturi, decanul Facultăţii de Ştiinţe Economice, prof. univ. dr. Dănuţ Epure a ieşit învingător în cursa pentru postul de rector al Universităţii Ovidius. De asemenea, în septembrie 2012, prof. univ. dr. Dănuţ Tiberius Epure, rectorul Universităţii Ovidius, a fost numit în noua structură a Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare, vicepreşedintele Comisiei pentru Ştiinţe Economice şi Administrarea Afacerilor (CNATDCU). „A fost un an în care am reuşit să realizăm foarte multe: de la schimbarea la faţă a universităţii până la creşterea actului educativ. Recent, m-am întâlnit cu toate cele 16 facultăţi şi cu conducerea tuturor serviciilor din universitate. Am discutat despre cele realizate până acum, dar şi despre problemele care trebuie rezolvate. Ne bucură faptul că suntem printre singurele universităţi, care, la ora actuală, nu au probleme cu banii. De asemenea, au crescut volumul investiţiilor, numărul studenţilor străini, precum şi cercetarea", ne-a povestit rectorul Dănuţ Tiberius Epure.

Născut pe 27 februarie 1971, în Medgidia, într-o familie de aromâni, prof. univ. dr. Dănuţ Tiberius Epure a urmat cursurile Şcolii Generale nr. 24, apoi ale Liceului „Mircea cel Bătrân". În anul 1995 a absolvit Facultatea de Matematică şi Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii Ovidius, iar în anul 1996 a fost admis la doctorat la Universitatea Al. I. Cuza din Iaşi - Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor, specializarea „Calitatea resurselor umane în turism". Ulterior, a obţinut titlul de doctor în economie în domeniul Management. Şi-a început activitatea didactică în anul 1995 ca preparator universitar la Catedra de Administrare a afacerilor, Facultatea de Ştiinţe Economice, Universitatea Ovidius. Ulterior a trecut prin toate titulaturile didactice, ajungând profesor universitar. În anul 2009 a fost numit decanul Facultăţii de Ştiinţe Economice. Prof. univ. dr. Dănuţ Tiberius Epure este autorul a peste 200 de articole, studii şi lucrări, dintre care 14 articole publicate în reviste de tip ISI, 86 de tip BDI şi B+ în cadrul revistelor şi volumelor unor manifestări ştiinţifice internaţionale, 115 în volumele unor manifestări ştiinţifice din ţară. A derulat 32 de proiecte şi contracte de cercetare internaţionale şi naţionale ca director şi/sau membru în colectivul de cercetare. De asemenea, a efectuat peste 100 de studii de fezabilitate şi rapoarte de evaluare, aducând contribuţii la dezvoltarea mediului economic, social şi cultural regional. Pe data de 24 februarie a fost ales rectorul Universităţii Ovidius. Este căsătorit şi are doi copii: Mihai Marian, elev la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân", şi Elena Daniela - elevă la Şcoala nr. 24 „Ion Jalea".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii