Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:40 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ajutoare pe pile (video)

ro

10 Nov, 2010 03:03 1641 Marime text
smecheri_ajutoare_3.jpgHaosul creat de acordarea ajutoarelor de la Uniunea Europeana le-a dat imediat idei afaceriştilor de ocazie. După principiul dai un ban, dar stai in faţă, aceştia le procură constănţenilor alimentele contra unei sume modice. Cine plăteşte 10 lei ştie că scapă de calvarul aşteptării şi primeşte în timp record pachetele.

smecheri_ajutoare_2.jpgLa capitolul simţ pentru afaceri necurate stăm bine. Dovadă: o nouă categorie de afacerişti inventivi care profită de aglomeraţia creată de acordarea ajutoarelor de la Uniunea Europeană. Aceşti indivizi reuşesc ingenios să evite cozile şi să pună mîna pe pachete mult mai repede. Iar preţul, spun ei, este chiar modic. Pentru 10 lei, constănţenii scapă de imbulzeală şi pleacă casă liniştiţi, cu făina si uleiul mult răvnite. Astfel de indivizi şi-au făcut simţită prezenta la mai toate centrele de distribuţie a ajutoarelor europene. Iar cu cât aglomeraţia este mai mare cu atât le cresc şi lor incasările. Cu un simplu buletin, constănţeanul de rând primeşte alimentele în doar câteva minute. Apoi se urcă în maşină satisfăcut de afacerea făcută. În urma lui rămân insă bătrânii care mai au de stat ore întregi la coadă.

Astfel de scene au loc zilnic la centrele de distribuire a ajutoarelor europene, unde sute de oameni cu venituri modeste aşteaptă cu noaptea în cap să beneficieze de alimente. Prin ce metode şi cu sprijinul cui reuşesc însă aceşti indivizi să evite aglomeraţia şi să pună mâna pe pachete, poate nu vom afla niciodată. Cert este că organizarea stă în sarcina Primăriei, care a demonstrat încă odată că regulile sunt făcute doar pentru unii. Cît îi priveşte pe ceilalţi mai pot să aştepte, mult si bine ca acest oraş să scape de afaceriştii de ocazie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii