Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:34 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O nonagenară a fost scoasă în viaţă de sub dărâmături, la cinci zile după cutremurul din Japonia

ro

07 Jan, 2024 10:33 621 Marime text

Sursa foto: Twitter


 
  • O nonagenară a fost scoasă în viaţă de sub dărâmături în Japonia, la cinci zile după seismul puternic care a lovit această ţară şi în urma căruia au murit cel puţin 126 de persoane, informează DPA, citată de Agerpres.

Femeia a fost descoperită sâmbătă sub ruinele unei case prăbuşite în oraşul de coastă Suzu (vest), a relatat duminică agenţia japoneză de presă Kyodo.

Primele 72 de ore sunt cruciale în căutarea supravieţuitorilor. Dacă persoanele prinse sub dărâmături nu sunt salvate în acest interval, şansele lor de supravieţuire sunt reduse dramatic.

Bilanţul deceselor în urma seismului cu magnitudinea 7,6 produs în prima zi a anului a urcat la 126, iar peste 200 de persoane sunt în continuare date dispărute, a relatat agenţia de presă niponă Kyodo.

Seismul a provocat pagube semnificative şi incendii în prefectura Ishikawa, cea mai grav afectată. Distribuirea ajutoarelor este dificilă din cauza drumurilor avariate în urma seismului. Circa 30.000 de persoane sunt găzduite în aproximativ 370 de adăposturi în Ishikawa.

Citește și
Cutremurul din Japonia îi va costa pe asiguratori aproape 6,4 miliarde de dolari
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii