Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:03 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Senatorul Puiu Haşotti nu e deranjat de traseismul politic „USL va funcţiona cel puţin până în 2016, indiferent de punctele de vedere diferite din interior”

ro

12 Mar, 2013 00:00 1684 Marime text
Liviu Dragnea, secretarul general al PSD, a atacat PNL pentru faptul că prin „racolările” unor democrat liberali ar crea o fisură în USL. Deranjat de „reconvertirea” a doi foşti lideri PDL - Sorin Frunzăverde şi Mihai Stănişoară - la PNL, Dragnea a declarat: „Este bine să ne gândim serios, când facem aşa ceva, la unitatea USL, trebuie să se gândească de ce ne-au dat votul oamenii. Să ne gândim foarte serios dacă vrem să rupem USL sau vrem să îl păstrăm până în 2016”.
 
„O apropiere a PDL pune serios sub semnul întrebării funcţionarea USL”
 
Liviu Dragnea a mărturisit, de asemenea, că nu este deloc încântat de ideea ca noi pedelişti să intre în PNL: „Nu aş fi fericit dacă intrările pedeliştilor în PNL se vor înmulţi. Dacă aceste cazuri se înmulţesc, există riscul să avem fisuri în judeţe în cadrul USL. Nu ne permitem să le spunem colegilor noştri pe cine să ia sau pe cine să nu ia, dar trebuie să fim atenţi. O apropiere a PDL pune serios sub semnul întrebării funcţionarea USL”.
 
„Nu văd cu ce USL este pusă în pericol”
 
În replică, liderul PNL, Crin Antonescu, susţine că funcţionarea USL nu este periclitată. „Nu avem de-a face cu un asemenea fenomen şi nu îmi aduc aminte ca cineva din PNL să fi intrat la idei atunci când o sumă de alţi oameni din PD, cu funcţii importante şi ei, s-au înscris în decursul vremii la PSD. Repet, ceea ce este important este că nu văd de ce se vorbeşte despre un asemenea fenomen, de ce nu se foloseşte pluralul şi nu văd cu ce USL este pusă în pericol”, a declarat Antonescu, pentru „Gândul”.
 
„Categoric USL nu este în pericol”
 
Senatorul constănţean Puiu Haşotti, vicepreşedinte al PNL la nivel naţional, susţine că, în opinia sa, schimbul de replici dure dintre cei doi lideri ai USL „reprezintă un dialog în care fiecare parte îşi susţine punctul său de vedere”.
„USL va funcţiona cel puţin până în 2016, indiferent de punctele de vedere diferite din interior”, a subliniat parlamentarul constănţean. „Categoric USL nu este în pericol”, a mai menţionat Haşotti.
Întrebat dacă nu este deranjat de „absorbţia” de pedelişti pe care PNL-ul o execută în ultima vreme, senatorul Colegiului 1 a explicat: „Eu sunt unul dintre cei care fac parte din acelaşi partid de mai bine de 23 de ani. În al doilea rând, trebuie să ne amintim de încercarea PDL de a desfiinţa PNL în 2006. În al treilea rând, trebuie să ne amintim de momentul când Traian Băsescu a încurajat migraţia politică prin înfiinţarea UNPR-ului. Trebuie văzut cine a început fenomenul”. Cu alte cuvinte, Haşotti nu pare deranjat de traseismul politic atâta vreme cât, aşa cum reiese din spusele sale, şi alţii l-ar fi „exersat”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii