Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:04 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Neamurile liberalului Tucan au invins Primaria Cernavoda

ro

10 Jun, 2010 03:36 2974 Marime text
contestatie_-_primarie_cernavoda.jpgÎn urmă cu câteva zile, Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor i-a dat câştig de cauză firmei deţinute până în urmă cu aproximativ un an de soţia liberalului Jean Paul Tucan, SC JTA Trans Group SRL, în cazul contestaţiei depuse la licitaţia privind achiziţionarea unei autogunoiere compactoare. Primăria din Cernavodă este obligată acum să anuleze raportul procedurii de atribuire şi să reevalueze ofertele în termen de 15 zile de la data comunicării deciziei către primărie

Potrivit ultimelor date înregistrate la Registrul Comerţului, în data de 6 august 2009, noul asociat unic şi administrator al firmei năvodărene este nimeni altul decât socrul liberalului Jean Paul Tucan, tatăl celei care a deţinut până la acel moment acţiunile societăţii.

Decizia celor de la CNSC survine la aproximativ trei săptămâni după ce reprezentanţii JTA Trans Group au solicitat în scris anularea deciziei autorităţii contractante, în speţă Primăria Cernavodă, prin care oferta contestatoarei a fost declarată neconformă. Contractul de achiziţie publică este finanţat din fonduri comunitare prin programul PHARE 2000 şi din bugetul local şi face referire la implementarea Sistemului de management Integrat al deşeurilor urbane în oraşul Cernavodă şi comunele limitrofe - Seimeni, Saligny şi Rasova.

Potrivit celor declarate de responsabilul cu această procedură de achiziţii publice din cadrul Primăriei Cernavodă, Rodica Cojocaru, a mai fost organizată o licitaţie pentru achiziţionarea unei autogunoiere compactoare şi a unei autospeciale pentru transportul containerelor şi, pentru că au mai rămas bani din acest contract, s-a decis cumpărarea unei a doua autogunoiere. Procedura de cerere de ofertă cu fază finală de licitaţie electronică a fost organizată pe 23 aprilie, rezultatul procedurii fiind transmis tuturor ofertanţilor pe 7 mai, în vreme ce contestaţia celor de la JTA Trans Group a fost înregistrată la sediul CNSC pe 11 mai.

Primăria solicită clarificări la CNSC

 

În urma evaluării contestaţiei, reprezentanţii CNSC au admis contestaţia celor de la JTA Trans Group şi au decis anularea raportului de atribuire a contractului de achiziţie publică. De precizat că la această procedură au fost depuse cinci oferte, iar suma maximă pe care autoritatea contractantă era dispusă să o folosească era de 325.456 de lei, fără TVA.

Responsabilul din primăria Cernavodă, Rodica Cojocaru, ne-a declarat că a primit decizia celor de la CNSC şi că în cursul zilei de ieri a transmis acestora o solicitare prin care se cer explicaţii în legătură cu motivele care au stat la baza deciziei de admitere a contestaţiei. „Nu ştim de ce s-a admis contestaţia, cu atât mai mult cu cât autoritatea contractantă a declarat neconformă oferta celor de la JTA Trans, pentru că nu a prezentat la oferta tehnică o autorizaţie. Chiar dacă noi am solicitat-o în mai multe rânduri, reprezentanţii firmei au depus-o odată cu contestaţia".

Reprezentant JTA: „Am avut documentaţia completă"

De cealaltă parte, unul dintre reprezentanţii grupului JTA, Bogdan Aldea, susţine că oferta prezentată în ziua deschiderii ofertelor a fost completă, reprezentanţii primăriei solicitându-i un document suplimentar, care altor firme nu le-a fost cerut. „Noi am avut toată documentaţia completă, ei au căutat un motiv să ne descalifice", a declarat Aldea.

Potrivit procesului verbal, la licitaţie şi-au depus ofertele cinci firme: Grădinariu Import - Expert SRL, MHS Truck & Bus SRL, Evw Holding S.R.L, SC Autorenco SRL şi JTA Trans Group. Din alte surse neoficiale am aflat că MHS Truck & Bus SRL ar fi avut oferta cea mai mică.

De precizat că aşa cum arată ultimele date înregistrate la Registrul Comerţului, pe 6 august, singurul asociat al firmei este Victor Secuiu, tatăl Alinei Carmen Tucan, soţia liberalului Jean Paul Tucan, fost candidat la primăria Năvodari. Secuiu deţinea funcţia de administrator, pe o durată nespecificată, începând cu 16 ianuarie 2006. Alina Carmen a fost acţionar la JTA Trans Group până în luna august a anului trecut.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Radu 14 Jul, 2010 12:15 Romanasii astia au contract cu statul turc? Sa le asigure o crestere economica de 11,7% pe trimestru trimitandu-le acolo banii pentru produsele pe care el le vinde in Romania. Si se mai intreaba unii:unde sunt banii din Romania? Sunt trimisi de marii oameni de afaceri din Romania in Turcia, Spania, Italia, Germania pentru plata muncitorilor de acolo care realizeaza produsele pe care le importa ei. Ca sunt producatori in Romania care executa produse similare , nu are nici o importanta.S-ar da de lucru la romani, s-ar plati impozite la statul roman. O adevarata destabilizare a statului. Trebuie sa devenim o tara de paznici, confectionere si casiere la supermarket.