Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:18 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Invazie de candidaturi Cinci liberali vor preşedinţia organizaţiei municipale a PNL

ro

27 Mar, 2017 00:00 2448 Marime text
Pe 25 martie a fost ultima zi de depunere a candidaturilor pentru liberalii care vor funcţii în Biroul Politic Municipal, care va fi ales, teoretic, pe 31 martie. Există şi varianta, analizată de centru, ca scrutinul de la municipiu să fie devansat pentru 8 aprilie, data propusă de Biroul Municipal.
 
Potrivit surselor noastre, cel puţin cinci liberali şi-au depus candidaturile pentru preşedinţia filialei. Printre aceştia ar fi şi vicepreşedinţi - Sorina Tuşa şi Romeo Rezeanu. Totodată, şi-a depus candidatura şi consilierul judeţean George Muhscină, cotat cu prima şansă în câştigarea scrutinului.
 
Preşedintele Comisiei de Organizare şi Desfăşurare a Alegerilor (CODA), Adrian Manole, ne-a declarat că organismul care va verifica eligibilitatea dosarelor de candidatură urmează să se întrunească abia duminică seară. „Abia luni vom fi în măsură să facem declaraţii în legătură cu candidaturile care vor rămâne valide. Trebuie să le analizăm înainte“, a precizat Adrian Manole.
 
Vă reamintim că, la sfârşitul săptămânii trecute, o delegaţie condusă de senatorul Vergil Chiţac, formată din liderii liberali de la municipiu şi mai mulţi consilieri, a fost la Bucureşti pentru a cere organizaţiei naţionale a PNL o mediere a conflictului privind data alegerilor. Cei de la municipiu cer în continuare ca scrutinul intern să se desfăşoare pe 8 aprilie, şi nu pe 31 martie, aşa cum a decis Biroul Permanent Judeţean. Aceştia au depus o contestaţie la decizia BPJ Constanţa privind data organizării alegerilor la Comisia de Arbitraj din subordinea secretarului general Cristian Buşoi, prin care solicită să le fie respectată autonomia, iar organizaţia municipală să fie consultată în decizii. Mai mult, liberalii de la municipiu au solicitat conducerii centrale a partidului ca alegerile de la Constanţa să fie organizate de o conducere interimară, care să garanteze corectitudinea acestora.
 
La rândul său, preşedintele organizaţiei judeţene a PNL Constanţa, Gheorghe Dragomir, a afirmat că nu are nicio problemă ca Bucureştiul să verifice corectitudinea alegerilor de la Constanţa.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii