Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:43 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consilierii PD-L din Medgidia au prins curaj

ro

11 Oct, 2008 00:00 1805 Marime text
1223668204.jpg

Grupul democrat-liberalilor si-a incercat norocul introducand trei proiecte de hotarare pe ordinea de zi

In prag de campanie electorala, cei patru consilieri PD-L - Dumitru Moinescu, Camelia Plesca, Mircea Talasman si Georgiana Gheorghiu, incep sa-si faca simtita prezenta, dar fara succes. Ei au propus insarcinarea primarului municipiului Medgidia cu efectuarea unor demersuri legale catre mai multe institutii ale statului. Din pacate, initiativa grupului PD-L nu a avut succes si nu a fost aprobata de catre consilierii celorlalte partide.

"Va doare fundul"

Sedinta consilierilor a fost presarata, ca de obicei, cu jigniri reciproce ale fostei si actualei administratii. Astfel, punctul numarul cinci de pe ordinea de zi, privind aprobarea Strategiei locale de alimentare cu energie termica a municipiului Medgidia in perioada 2006 - 2020, a starnit multe controverse, mai ales din partea fostului primar, Dumitru Moinescu. "Pe mine ma doare capul de grija orasului, iar pe voi, care doar votati, va doare fundul", a declarat viforos consilierul PD-L. Ca replica, actualul primar a numit declaratiile lui Moinescu drept povesti si aberatii. Desi, in celelalte intruniri ale Consiliului Local, atmosfera era aceea a unui duel intre fostul si actualul primar, la sedinta din aceasta luna, unii consilieri penelisti au invins timiditatea si au luat cuvantul. Vitejii care i-au tinut piept lui Dumitru Moinescu sunt Stefan Liviu George, Stefan Teodosiu, Liviu Octavian Zaharia si Marian Butnaru. Se pare ca, totusi, cursurile de administratie publica, facute pe banii locuitorilor din Medgidia, au avut un efect asupra acestora.

Apa pentru toti locuitorii satelor Valea Dacilor si Remus Opreanu

Cel mai important proiect aprobat a fost cel privind finalizarea investitiei ,,Alimentare cu apa Valea Dacilor" si realizarea investitiei ,,Alimentare cu apa Remus Opreanu". Prin adoptarea acestui proiect, toti satenii din Valea Dacilor si Remus Opreanu vor beneficia de apa potabila in gospodarii. Alte hotarari de pe ordinea de zi au fost aprobarea actualizarii PUD "Cimitir musulman- Medgidia si suportarea din bugetul local a cheltuielilor de cazare pentru sase cadre didactice din Izmir-Turcia, in perioada 19 - 23 octombrie 2008. Acestea vor sosi la Medgidia in cadrul unei activitati culturale desfasurate de Scoala Constantin Brancusi - ,,Traditiile si obiceiurile noastre - comori de nepretuit", in parteneriat cu Scoala Emlakbank din Izmir.

Scris de: {autor}Ghiulseren ABDURAMAN{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii