Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:50 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Horia Tecău, Cristian Şchiopu şi Gheorghe Romaşcanu îşi serbează astăzi zilele de naştere (galerie foto)

ro

19 Jan, 2017 00:00 2738 Marime text
Jucătorul constănţean de tenis Horia Tecău, vicecampion olimpic, anul trecut, la Rio, în proba de dublu masculin, îşi serbează astăzi ziua de naştere. Valorosul sportiv împlineşte 32 de ani, vârstă care îl prinde la Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului. 
 
Horia face pereche la această întrecere cu olandezul Jean-Julien Rojer, iar cei doi, favoriţi 11, au avansat în turul secund, după ce au dispus în runda inaugurală, cu 7-6, 7-6, de perechea formată din Philipp Petzschner (Germania) şi Mikhail Youzhny (Rusia). În manşa secundă, Tecău şi Rojer se vor duela cu olandezii Wesley Koolhof şi Matwe Middelkoop, care i-au învins pe Julio Peralta (Chile) şi Horacio Zeballos (Argentina) cu 6-4, 6-2.
 
În afară de medalia olimpică, titratul tenismen constănţean mai are în palmares, printre altele, titlurile de la întrecerile de Mare Şlem de la Wimbledon (atât la seniori, cât şi la juniori, la dublu masculin) şi de la Australian Open (la dublu mixt), dar a triumfat şi la Turneul Campionilor de la Londra (la dublu masculin), iar anul 2015 l-a încheiat pe locul întâi în clasamentul mondial de dublu masculin.
 
Tot astăzi, fostul căpitan al FC Farul Cristian Şchiopu, în prezent antrenor la clubul de fotbal pentru copii AS Marina 2015, împlineşte 43 de ani, iar atletul veteran constănţean Gheorghe Romaşcanu face cinste pentru vârsta rotundă la care a ajuns, 50 de ani.

Sursa foto: 1 - ZIUA de Constanţa, 2 şi 3 - Facebook 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii