Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:44 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un cunoscut afacerist a fost audiat ieri în dosarul în care Radu Mazăre a fost arestat în lipsă

ro

24 Jan, 2018 00:00 3264 Marime text
Ieri, la Înalta Curte de Casaţie a avut loc un nou termen de judecată în dosarul în care Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al Constanţei, în prezent aflat în Madagascar, a fost arestat preventiv în lipsă. În cauză, Radu Mazăre este suspectat de luare de mită (trei infracţiuni), de abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, şi de conflict de interese în formă continuată (12 acte materiale).
 
Pentru termenul de ieri au fost programaţi pentru audiere patru martori, respectiv: Virginia Uzun - director executiv în cadrul Serviciului de Impozite şi Taxe Constanţa, Petrică Munteanu - fost director al Direcţiei Relaţii Internaţionale şi Organizare Evenimente din cadrul Primăriei Constanţa şi Florian Walter, patronul firmei de salubrizare Romprest şi finanţatorul echipelor de fotbal din Ploieşti şi Cluj. Liliana Voicu - contabila societăţilor Conpress Group SRL, SC Soti Cable Neptun şi Tutun Ziare SRL nu s-a prezentat la termenul de ieri. Noul termen a fost audiat stabilit pentru jumătatea lunii viitoare.
 
Reamintim că fostul edil-şef al constănţenilor este judecat în prezent în patru dosare penale, toate instrumentate de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie.
 
Cauzele, denumite generic, sunt:
 
1 - „Retrocedările din Constanţa“ - dosar soluţionat în primă instanţă. Urmează decizia ÎCCJ, care va fi definitivă.
 
2 - „Terenurile din Mamaia“, în care a fost deferit Justiţiei (în aprilie 2015) alături de Sorina-Gina Hortolomei-Moscu - dosarul se află pe rolul Tribunalului Constanţa. La termenul din data de 19 decembrie 2017, instanţa a dispus amânarea cauzei la data de 30 ianuarie „pentru imposibilitatea obiectivă de prezentare a inculpatului Mazăre şi a apărătorilor aleşi“. Aici, Radu Mazăre este suspectat de săvârşirea a patru infracţiuni de abuz în serviciu.
 
3 - Cel în care este „coleg“ cu fostul viceprimar al Constanţei Gabi Stan, cu omul de afaceri Sorin Strutinsky, dar şi cu alte persoane, printre ele aflându-se cinci salariaţi ai Primăriei Constanţa. Cei mai sus precizaţi au fost trimişi în judecată în decembrie 2015.
 
4 - Dosarul Campusului Social Henri Coandă, unde Radu Mazăre a fost trimis în judecată (aprilie 2016) alături de Alexandru Mazăre, fost senator în Parlamentul României, şi de omul de afaceri Avraham Morgenstern. Dosarul se află la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României. În cauză, Radu Mazăre este bănuit de luare de mită şi de fals în declaraţii (trei infracţiuni).
 
Citeşte şi: 
 
Martorii lui Mazăre! Oameni de afaceri şi şefi din Primăria Constanţa! Cine va fi audiat de şeful Structurii de Securitate din Curtea Supremă
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii