Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:47 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mazăre cere azi Curții Supreme să-l lase în Madagascar!

ro

15 Apr, 2021 00:00 2055 Marime text
  • Este vorba despre dosarul 5767/2/2020*, cauză în care fostul primar a formulat o contestație la executare.
  • Radu Mazăre cere acum să fie lăsat să se întoarcă în țara malgașă, în baza unei decizii luate în toamna anului 2020 de autoritățile judiciare din Antananarivo.
  • Cazul va fi analizat de Completul nr. 4 al Secției Penale a instanței, format din magistrații Ioana Alina Ilie, Ionuț Matei și Florentina Dragomir.

Curtea Supremă va analiza astăzi, 15 aprilie 2021, contestația formulată de fostul primar Radu Mazăre împotriva deciziei Curții de Apel București de a da curs solicitării sale de a se întoarce în Madagascsar, în baza unei decizii a autorităților judiciare din Antananarivo.

Este vorba despre dosarul 5767/2/2020*, cauză în care fostul primar a formulat o contestație la executare.

Cazul va fi analizat de Completul nr. 4 al Secției Penale a instanței, format din magistrații Ioana Alina Ilie, Ionuț Matei și Florentina Dragomir.

Condamnat definitiv la nouă ani de detenție, în Dosarul Retrocedărilor din Constanța și adus în țară din Madagascar, Mazăre cere acum să fie lăsat să se întoarcă în țara malgașă, în baza unei decizii luate în toamna anului 2020 de autoritățile judiciare din Antananarivo.

În hotărârea respectivă se arăta faptul că fostul primar din Constanța ar fi fost extrădat ilegal din Madagascar.

Totuși, la data de 4 martie 2021, completul prezidat de magistratul Valentin Mihai, fostul președinte al Secției Penale din cadrul Judecătoriei Constanța, a decis să respingă acțiunea fostului primar.

Radu Mazăre a formulat contestație împotriva acestei decizii, așa încât dosarul a fost trimis pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Dosarul va fi analizat în ședința programată să se desfășoare de la ora 9.00.


PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

Radu Mazăre se află în Penitenciarul Jilava. Ce spune avocatul său, Mihai Hotca

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii