Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:53 12 04 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Radu Mazăre, pastilă amară la Curtea de Apel București

ro

06 Mar, 2021 00:00 871 Marime text
  • Curtea a respins contestația la executare formulată de fostul primar Radu Mazăre.
  • Decizia Curții de Apel București a fost pronunțată la data de 4 martie 2021 de completul prezidat de magistratul Valentin Mihai, fostul președinte al Secției Penale din cadrul Judecătoriei Constanța.
  • În această cauză, Radu Ștefan Mazăre a solicitat anularea mandatului de executare a pedepsei închisorii, cu consecința eliberării sale din „detenția nelegală“.
  • Împotriva hotărârii Curții de Apel București se poate face contestație.
Magistrații Curții de Apel București au respins contestația la executare formulată de fostul primar Radu Mazăre, prin care solicita recunoașterea hotărârii din Antananarivo în care se arăta că edilul ar fi fost extrădat ilegal din Madagascar.

Decizia Curții de Apel București a fost pronunțată la data de 4 martie 2021 de completul prezidat de magistratul Valentin Mihai, fostul președinte al Secției Penale din cadrul Judecătoriei Constanța.
 

Din minuta hotărârii

În minuta Hotărârii nr. 53/F/2021, se arată că instanța „respinge ca nefondată contestația la executare formulată de contestatorul – condamnat Mazăre Radu – Ștefan (date) împotriva sentinței penale nr.148/F/10.07.2017 a Curții de Apel București – Secția a II-a Penală, definitivă prin decizia penală nr.32/A/07.02.2019 a Înaltei Curți de Casație și Justiție – Secția Penală, întemeiată pe dispozițiile art.598 alin.1 lit.c teza a II-a C.proc.pen“.

În continuare, prin aceeași hotărâre, instanța „în temeiul art.147 alin.2 și 4 din Legea nr.302/2004 privind cooperarea judiciară internațională în materie penală respinge ca inadmisibilă cererea de recunoaștere pe cale incidentală a sentinței civile nr.2625/07.09.2020 a Curții de Apel Antananarivo – Tribunalul de Primă Instanță Antananarivo, definitivă la 09.10.2020“.

Facem precizarea că este vorba despre decizia judecătorilor din Antananarivo prin care se arată că Radu Mazăre ar fi fost extrădat ilegal din Madagascar.

Se mai arată în minuta hotărârii din 4 martie 2021 a Curții de Apel București că fostul primar este obligat să achite 500 de lei cu tiltul de cheltuieli judiciare.

Împotriva deciziei Curții de Apel București se poate formula contestație, în termen de trei zile de la comunicare.
 

Ce a vrut Mazăre

Amintim, în această cauză, Radu Ștefan Mazăre a solicitat anularea mandatului de executare a pedepsei închisorii, cu consecința eliberării sale din „detenția nelegală în sensul art.5 par.4 din Convenția europeană a drepturilor omului“, după cum se arată în cererea fostului edil, „urmând a se face aplicarea art.77 sau 74 alin.1 lit.b din Legea nr.302/2004, cu consecința exercitării de către condamnat a dreptului de a părăsi România în 45 de zile de la data punerii în libertate“.

În subsidiar, Radu Mazăre a solicitat repunerea sa în situația anterioară, cu consecința transferului pe teritoriul Republicii Madagascar, urmând a fi parcursă din nou procedura de extrădare.


Citește și:

Libertatea lui Radu Mazăre va fi decisă, peste câteva zile, de un fost judecător din Constanța!
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii