Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:55 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Crimă într-un hotel din Mangalia! S-au dictat aproape 16 ani de închisoare. Când va fi anunțată sentința finală

ro

15 Jun, 2024 16:35 1091 Marime text
  • În motivarea deciziei de condamnare, Tribunalul Constanța arată că „împrejurarea că inculpata, în vârstă de numai 18 ani, a putut decide şi acţiona în sensul uciderii prietenei sale din copilărie, care nu se putea aştepta la aceasta, chiar în pofida tensiunilor apărute în ultimul timp între ele, şi faptul că, ulterior înjunghierii, i-a pus victimei mâna la gură pentru a o împiedica să mai facă zgomot şi să se zbată, privind-o, practic, cum se stinge din viaţă, denotă un sânge rece neobişnuit, mai ales pentru o persoană atât de tânără“.
  • Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea, arestarea preventivă sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nicio situaţie să înfrângă prezumţia de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil.Curtea de Apel Constanța anunță finalul cercetărilor specifice în dosarul privind crima dintr-un hotel din municipiul Mangalia, din august 2023, atunci când o tânără ar fi fost ucisă şi băgată într-un geamantan, trupul fetei fiind apoi abandonat într-un parc, după cum spun anchetatorii.


În cauză, principala suspectă - Loredana Atănăsoaie - cercetată în stare de arest preventiv - a fost trimisă în judecată de procurori, fiind acuzată de omor, furt calificat, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos (două acte materiale), operațiuni ilegale cu instrumente de plată fără numerar și acces ilegal la un sistem informatic.


Tânăra a fost condamnată de Tribunalul Constanța, în primă instanță, la 15 ani şi 3 luni.


Decizia Tribunalului a fost contestată la Curtea de Apel Constanța, instanță care a stabilit pronunțarea pentru data de 4 iulie 2024.
https://portal.just.ro/36/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=11800000000231651&id_inst=36


Oricare va fi decizia curții de apel, aceasta va fi definitivă!


În motivarea deciziei, Tribunalul Constanța reține, printre altele, că în procesul de individualizare a pedepsei instanţa a avut în vedere că „modul şi împrejurările de săvârşire a infracţiunii de omor imprimă acesteia un grad de pericol social deosebit de ridicat, superior celui inerent acţiunii însăşi de ucidere a unei persoane“.


„Astfel“, arată judecătorii, „împrejurarea că inculpata, în vârstă de numai 18 ani, a putut decide şi acţiona în sensul uciderii prietenei sale din copilărie, care nu se putea aştepta la aceasta, chiar în pofida tensiunilor apărute în ultimul timp între ele, şi faptul că, ulterior înjunghierii, i-a pus victimei mâna la gură pentru a o împiedica să mai facă zgomot şi să se zbată, privind-o, practic, cum se stinge din viaţă, denotă un sânge rece neobişnuit, mai ales pentru o persoană atât de tânără“.


„Sânge rece a dovedit inculpata şi prin modul în care a curăţat rapid locul faptei şi a acţionat în scopul debarasării de corpul neînsufleţit, sustrăgând cardurile victimei pentru a face rost de bani de transport şi chemând un taxi cu care s-a gândit iniţial să plece la (...) pentru a duce cadavrul acolo. Nu în ultimul rând, capacitatea inculpatei de a minţi organele de urmărire penală, negând iniţial săvârşirea faptelor, relevă o lipsă totală de empatie şi de mustrări de constiinţă. De altfel, instanţa are în vedere faptul că din Raportul de expertiză medico-legală psihiatrică nr. 3336/175/A1 psihiatrie 2023 din 28.09.2023, întocmit de Serviciul Clinic de Medicină Legală Constanţa, rezultă că aceasta a dovedit inclusiv în faţa comisiei de evaluare lipsă de remuşcare şi empatie, găsind justificări pentru fapta comisă şi admiţând că nu regretă că şi-a făcut victima să sufere, simţind ură faţă de aceasta inclusiv la data evaluării“, potrivit motivării.


În cursul urmăririi penale mama victimei s-a constituit parte civilă cu suma de 200.000 de euro cu titlu de daune morale.

Ulterior, în cursul procedurii de cameră preliminară, aceasta a micşorat întinderea pretenţiilor la suma de 100.000 de euro.

Tribunalul Constanța a acordat 75.000 de euro cu titlul de daune morale.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea, arestarea preventivă sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nicio situaţie să înfrângă prezumţia de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil.

Sursa: portal instanțe de judecată și rejust.ro

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

UPDATE. Imaginile durerii la Tribunalul Constanța!
Mătușa Alinei, tânăra ucisă la Mangalia, strânge la piept poza copilei (FOTO+VIDEO)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii