Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:54 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trei foste angajate ale Sanatoriului Techirghiol, condamnate cu executare. Primul termen, în apel, pe 8 decembrie

ro

25 Oct, 2016 00:00 2639 Marime text


Dosarul în care Lidia Sandu - director administrativ, Victoria Acsân - casieră şi Julieta Duma - şef depozit, toate foste angajate ale Sanatoriului Balnear şi de Recuperare Techirghiol, au fost condamnate, vineri, în primă instanţă, la închisoare cu executare a ajuns la Curtea de Apel Constanţa.
 
Ieri, instanţa din urmă a stabilit primul termen al cauzei, acesta fiind 8 decembrie. Decizia Curţii de Apel Constanţa va fi definitivă.
 
Amintim că, în primă instanţă, Lidia Sandu a luat trei ani de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave. Tot trei ani de detenţie cu executare a luat şi Victoria Acsân, pentru abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave. Şi tot pentru abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave a fost condamnată la trei ani de închisoare cu executare Julieta Duma.
 
Faţă de Reiean Ciorabai, instanţa a dispus încetarea procesului penal început împotriva ei, ca urmare a decesului acesteia.

 

De asemenea, instanţa a admis în parte acţiunea civilă formulată de Sanatoriul Balnear şi de Recuperare Techirghiol şi le-a obligat în solidar pe inculpatele Lidia Sandu, Victoria Acsân şi Violeta Duma la plata sumei de 8.740.986,92 de lei către partea civilă Sanatoriul Balnear şi de Recuperare Techirghiol.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii DNA Constanţa arată că, „în perioada de referinţă, respectiv 2003 - octombrie 2006, prin programele de achiziţii publice ale Sanatoriului Balnear şi de Recuperare Techirghiol, în calitate de autoritate contractantă, la momentul încheierii şi derulării contractelor de achiziţii de bunuri şi servicii, fie prin procedura «selecţiei de oferte», fie prin «licitaţii electronice», inculpatele şi-au încălcat cu ştiinţă atribuţiile de serviciu ce rezultau atât din fişele posturilor, cât şi din prevederile legale privind achiziţiile publice, privind angajarea, lichidarea, ordonanţarea şi plata cheltuielilor publice, organizarea şi ţinerea la zi a evidenţei patrimoniului, controlul financiar preventiv“.
 
Aceste activităţi au avut drept consecinţă, spun procurorii, „prejudicierea Sanatoriului Balnear şi de Recuperare Techirghiol cu suma totală de 8.972.044 de lei, echivalentul a 2.607.151 de euro“.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii