Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:15 20 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Techirghiol marchează 125 de Ani de Balneologie și găzduiește al 47 lea Congres Mondial al Societății Internationale de Hidrologie Medicală și Climatologie

ro

20 May, 2024 13:29 948 Marime text


 
Cel de-al 47-lea Congres Mondial al Societății Internationale de Hidrologie Medicală și Climatologie - ISMH de la Techirghiol aduce împreună experți de renume internațional și celebrează legătura profundă dintre tradiția balneară românească și inovațiile moderne în tratamentele naturiste, transmit reprezentanții Sanatoriului Balnear și de Recuperare Techirghiol.
 

„Suntem mândri să anunțăm că România, un loc încărcat de tradiție și inovație în domeniul balneologiei, va găzdui acest eveniment științific internațional ISMH 2024 în pitorescul oraș al Dobrogei -Techirghiol. Această manifestare consolidează poziția României pe harta mondială a balneologiei și demonstrează angajamentul continuu față de avansarea științei și îmbunătățirea sănătății și bunăstării la nivel global. Aceasta este încă o ocazie de a arăta lumii bogăția naturală și patrimoniul științific al României, întărindu-ne reputația de destinație de top pentru turismul de sănătate și wellness”, se arată în comunicatul emis de instituție.

 
Celebrarea a 125 de ani de activitate neîntreruptă la Techirghiol va începe cu un omagiu adus tradiției și excelenței în balneologie și medicină, oferind un spațiu de recunoaștere a importanței Sanatoriului Balnear și de Recuperare Techirghiol în domeniul medical și terapeutic. Congresul ISMH 2024 va reuni specialiști de renume din mai multe țări: Japonia, Turcia, Franța, Germania, Spania, Portugalia, Italia, Nigeria, Ungaria, Serbia, SUA, Cuba și Suedia, subliniind importanța cooperării internaționale extinsă în hidrologie medicală și climatologie.
 
Pentru Congresul Mondial ISMH 2024, care se va desfășura pe parcursul a cinci zile, în perioada 21-25 mai 2024, la Techirghiol, vor fi abordate o serie variată de teme în domeniul balneologiei și medicinei de recuperare. În cadrul lucrărilor, specialiștii vor explora și dezbate utilizarea factorilor terapeutici naturali, cum ar fi talasoterapia, hidroterapia/balneoterapia și inhaloterapia, împreună cu beneficiile clinice pentru o gamă largă de afecțiuni, de la boli musculoscheletale la condiții neurologice și cardiovasculare.
 
Un alt punct de interes va fi mecanismul de acțiune al factorilor terapeutici naturali și metodologia de investigație a acestora. De asemenea, va fi discutată integrarea tehnologiei și inteligenței artificiale în balneologie pentru optimizarea tratamentelor și personalizarea planurilor terapeutice, precum și utilizarea realității virtuale pentru simularea mediilor terapeutice naturale.        
 
Congresul va aborda și subiecte de actualitate precum schimbările climatice și impactul lor asupra practicilor de balneoterapie, gestionarea și economia în domeniul balnear, precum și viziuni asupra tratamentului post-COVID în balneologie.Aceste sesiuni vor oferi o platformă pentru discuții aprofundate și schimb de cunoștințe între experți internaționali, contribuind la avansarea științei și practicii în domeniul balneologiei și recuperării medicale.
 
Un moment deosebit al congresului va fi lansarea unui impresionant Ghid Corolar Monografic dedicat balneoclimatologiei, balneoterapiei, crenoterapiei și climatoterapiei. Acest ghid reprezintă o realizare majoră, aducând împreună cunoașterea acumulată și inovațiile recente în domeniu, cu un conținut calitativ și cantitativ remarcabil. Lucrarea va servi ca o resursă esențială pentru practicieni și cercetători, oferind noi perspective și metodologii avansate în tratamentele naturale. Un astfel de ghid detaliat extins pe 700 de pagini nu a mai fost publicat din anul 1986.
 
Astfel, acest Congres nu doar că aduce în prim-plan tradiția și inovația în balneoterapie, dar evidențiază și dedicarea specialiștilor care au contribuit la elaborarea acestui ghid comprehensiv, a încheiat sursa citată.

Ceremoniile de deschidere vor avea loc în data de 21 mai 2024 și respectiv 23 mai 2024, între orele 10 și 12 la sediul Sanatoriului Balnear și de Recuperare Techirghiol din strada dr. Victor Climescu nr. 34-40, în incinta Pavilionului Băi Reci.

Citește și:
Județul Constanța Sanatoriul Balnear și de Recuperare Techirghiol cumpără echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale (DOCUMENT)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii