Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:00 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Radu Mazăre, la Înalta Curte. Ce dosar se judecă azi

ro

29 Sep, 2017 09:35 3600 Marime text
Simona Cristina Neniţă, Anca Mădălina Alexandrescu şi Daniel Grădinaru, toţi judecători ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României, vor redeschide azi dosarul Campusului Social „Henri Coandă“.

În cauză, fostul primar al municipiului Constanţa, Radu Ştefan Mazăre, este acuzat de luare de mită şi de fals în declaraţii (trei infracţiuni), fratele său, fostul senator Alexandru Mazăre, este bănuit de complicitate la luare de mită şi de fals în declaraţii (trei infracţiuni), iar în sarcina omului de afaceri Avraham Morgenstern s-a reţinut infracţiunea de dare de mită.

Tot în acest dosar, procurorii DNA au cerut şi obţinut arestarea preventivă în lipsă a omului de afaceri Elan Schwartzenberg.

 Fostul edil-şef al constănţenilor este judecat în prezent în patru dosare penale, toate instrumentate de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie.
 
Cauzele, denumite generic, sunt:

1 - „Retrocedările din Constanţa“ - soluţionat în primă instanţă;
2 - „Terenurile din Mamaia“, în care a fost deferit Justiţiei alături de Sorina-Gina Hortolomei-Moscu;
3 - Cel în care este „coleg“ cu fostul viceprimar al Constanţei Gabi Stan, cu omul de afaceri Sorin Strutinsky, dar şi cu alte persoane, printre ele aflându-se cinci salariaţi ai Primăriei Constanţa;
4 - Dosarul Campusului Social Henri Coandă, unde Radu Mazăre a fost trimis în judecată alături de Alexandru Mazăre, fost senator în Parlamentul României, şi de omul de afaceri Avraham Morgenstern.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii