Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:36 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dosarul Flora în care Traian Băsescu este anchetat pentru abuz în serviciu ar putea fi redeschis. Ce au solicitat avocaţii în instanţă

ro

30 Mar, 2017 10:31 3290 Marime text
Fostul președinte Traian Băsescu a fost citat la Tribunalul Bucureşti într-un proces în care Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti cere confirmarea redeschiderii urmăririi penale în dosarul "Flora" pentru abuz în serviciu. Fostul şef al statului nu s-a prezentat la instanţă, dar, conform Agerpres, a fost reprezentat în instanță de avocați, care au solicitat ca procesul să fie mutat la Înalta Curte de Casație și Justiție, pe motiv că Traian Băsescu este parlamentar. 
 
Dosarul Flora a fost redeschis de procurori după ce omul de afaceri Cătălin Năstase a depus o plângere pentru abuz în serviciu, în care îl reclamă pe Traian Băsescu pentru că ar fi retrocedat ilegal în 2003, pe vremea când era primar general al Capitalei, un teren de 40.000 de metri pătrați în zona Dămăroaia.
 
Pe terenul respectiv a fost construit complexul comercial Flora și ar fi ajuns la fostul deputat Dumitru Puzdrea. Cătălin Năstase susține că Traian Băsescu ar fi făcut abuz în serviciu când a avizat retrocedarea acelui teren, prejudiciul fiind de peste 100 milioane de euro, mai transmite Agerpres. 

Sursa foto: ZIUA de Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii