Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:19 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dănuţ Căpăţînă, fostul şef al Spitalului Judeţean, în faţa Tribunalului Constanţa

ro

05 May, 2017 11:12 3977 Marime text
Azi, la Tribunalul Constanţa va avea loc un nou termen de judecată în dosarul în care Dănuţ Căpăţînă, fostul manager al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, a fost deferit Justiţiei pentru abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, dar şi pentru conflict de interese, în formă continuată.
 
Termenul de azi a fost acordat pentru a se emite adrese către Spitalul Clinic Judeţean Constanta şi Oficiul Registrului Comerţului Constanţa. Şedinţa de judecată este programată pentru ora 13.00.
 
În rechizitoriul cauzei, procurorii DNA arată că Dănuţ Căpăţînă, „profitând de funcţia de manager al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, a externalizat serviciile de recepţie şi secretariat din Ambulatoriul spitalului, prin simularea unor proceduri de achiziţie publică, către inculpata SC Mara Investcom SRL, societate pe care o controla prin intermediul fostei sale soţii, (...), la preţuri supraevaluate prin raportare la costul efectiv al serviciilor, în vederea obţinerii unor foloase necuvenite în valoare de 1.464.832,63 de lei, cauzând prin aceasta un prejudiciu unităţii spitaliceşti în valoare de 2.089.997,87 de lei“.
 
Procurorii mai arată că, în cazul în care Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa ar fi folosit propriii angajaţi pentru prestarea serviciilor de recepţie şi secretariat, ar fi economisit suma 2.089.997,87 de lei, sumă ce va fi reţinută ca prejudiciu în cauză, în condiţiile în care, în derularea contractelor cu Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, inculpata SC Mara Investcom SRL a încasat, în total, suma de 2.683.923,97 de lei fără TVA, respectiv 3.314.195,48 de lei cu TVA inclus, iar costurile totale ale societăţii inculpate au fost de 593.926,1 lei.
 
În alte două dosare, Dănuţ Căpăţînă a fost condamnat la 13 ani şi patru luni de închisoare şi, respectiv, la patru ani şi patru luni de închisoare cu executare.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii