Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:58 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cristian Matei, şeful Porturilor Dunării, Răzvan Trandafir şi Aurelian Cazan, foşti directori ai ANR, sub control judiciar

ro

22 Jul, 2017 00:00 2449 Marime text
Cristian Matei, director general al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Dunării Fluviale SA Giurgiu, Răzvan Gabriel Trandafir, fost director general interimar al Autorităţii Navale Române, şi Liviu Aurelian Cazan, fost director general al Autorităţii Navale Române, rămân sub control judiciar. Decizia a fost luată ieri de Tribunalul Constanţa şi poate fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.
 
Cei trei inculpaţi au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa.
 
Cristian Matei, director general al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Dunării Fluviale SA Giurgiu, este suspectat de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, şi de favorizarea făptuitorului.
 
Răzvan Gabriel Trandafir, fost director general interimar al Autorităţii Navale Române, este acuzat de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, şi de favorizarea făptuitorului.
 
Liviu Aurelian Cazan, fost director general al Autorităţii Navale Române, este suspectat de instigare la abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, şi de instigare la favorizarea făptuitorului.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că, „la data de 26 mai 2017, inculpatul Matei Cristian, în calitate de director al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Dunării Fluviale SA Giurgiu (CN APDF), cu încălcarea dispoziţiilor legale privitoare la buna gestiune financiară în administrarea patrimoniului public, a îndeplinit în mod defectuos, cu rea-credinţă, acte ce ţin de atribuţiile de serviciu, conducere, administrare şi control“.
 
„Concret, acesta împreună cu inculpatul Trandafir Răzvan-Gabriel, la instigarea inculpatului Cazan Liviu-Aurelian, au semnat un act adiţional la un contract de vânzare-cumpărare prin care un imobil a trecut, fără plată, din patrimoniul CN APDF Giurgiu în patrimoniul Autorităţii Navale Române (ANR). Aceste demersuri ale inculpaţilor au condus la producerea unui prejudiciu CN APDF Giurgiu în sumă de 255.372,726 de euro fără TVA (reprezentând contravaloarea respectivului imobil), concomitent cu obţinerea unui folos necuvenit pentru Autoritatea Navală Română.
 
Acţionând în această manieră, inculpaţii Matei Cristian şi Trandafir Răzvan-Gabriel au urmărit fraudulos îngreunarea tragerii la răspundere penală a inculpatului Cazan Liviu-Aurelian, în cadrul dosarului penal mediatizat prin comunicatul nr. 496/VIII/3 din 16 mai 2017. Până la această dată, Compania Naţională Administraţia Porturilor Dunării Fluviale (CN APDF) SA Giurgiu nu a comunicat dacă se constituie parte civilă în cauză“, potrivit DNA.
 
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanţa.
 
Pe data de 20 septembrie vor fi analizate măsurile şi excepţiile dispuse de judecătorul de cameră preliminară.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii