Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:12 24 11 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DNA Constanţa a trimis în judecată doi foşti şefi ai Autorității Navale Române. Ce s-a întâmplat ieri în instanţă

ro

26 May, 2018 00:00 1415 Marime text
Tribunalul Constanţa a dispus, ieri, revocarea măsurii preventive a controlului judiciar dispusă faţă de Răzvan-Gabriel Trandafir, la data presupuselor fapte director general interimar al Autorității Navale Române, şi Cazan Liviu-Aurelian, fost director general al Autorității Navale Române. Decizia nu este definitivă, aceasta putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.
 
Răzvan-Gabriel Trandafir şi Cazan Liviu-Aurelian au fost trimişi în judecată de către procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Constanța, alături de Matei Cristian, director general al Companiei Naționale „Administrația Porturilor Dunării Fluviale.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că, „la data de 26 mai 2017, inculpatul Matei Cristian, în calitate de director al Companiei Naționale Administrația Porturilor Dunării Fluviale SA Giurgiu (CN APDF), cu încălcarea dispozițiilor legale privitoare la buna gestiune financiară în administrarea patrimoniului public, a îndeplinit în mod defectuos, cu rea credință, acte ce țin de atribuțiile de serviciu, conducere, administrare și control“.
 
„Concret, acesta, împreună cu inculpatul Trandafir Răzvan-Gabriel, la instigarea inculpatului Cazan Liviu-Aurelian, a semnat un act adițional la un contract de vânzare-cumpărare prin care un imobil a trecut, fără plată, din patrimoniul CN APDF Giurgiu în patrimoniul Autorității Navale Române (ANR). Aceste demersuri ale inculpaților au condus la producerea unui prejudiciu CN APDF Giurgiu în sumă de 255.372,726 euro fără TVA (reprezentând contravaloarea respectivului imobil), concomitent cu obținerea unui folos necuvenit pentru Autoritatea Navală Română. Acționând în această manieră, inculpații Matei Cristian și Trandafir Răzvan-Gabriel au urmărit fraudulos îngreunarea tragerii la răspundere penală a inculpatului Cazan Liviu-Aurelian, în cadrul dosarului penal mediatizat prin comunicatul nr. 496/VIII/3 din 16 mai 2017“, conform DNA.
 
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanța.
 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii