Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:28 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Avocatul Tiberiu Bogdan Ionescu, din Baroul Constanţa, trimis în judecată de DNA

ro

04 Jul, 2017 14:55 4961 Marime text
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului
IONESCU TIBERIU BOGDAN, avocat din cadrul Baroului Constanța, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de:
- trafic de influență,
- favorizarea făptuitorului.
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
În perioada mai - iunie 2016, inculpatul Ionescu Tiberiu Bogdan a pretins de la o persoană cercetată pentru săvârșirea unor infracțiuni de șantaj și proxenetism (martor în cauză), printr-un intermediar, suma de 1.000 euro, din care, a primit efectiv suma de 3.800 lei.
Banii respectivi au fost pretinși și primiți de inculpat în schimbul influenței pe care a afirmat că o are asupra unor lucrători de poliție din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate (B.C.C.O.) Constanța, pe care îi poate determina să îi furnizeze informații legate de comiterea unor infracțiuni de trafic de droguri aflate în instrumentare.
Informațiile respective urmau să stea la baza unui denunț pe care martorul trebuia să-l depună la unitatea de Parchet și astfel să beneficieze de cauzele de reducere a limitelor de pedeapsă, prevăzute în legislația specială.
În aceeași perioadă, inculpatul chiar i-a furnizat persoanei respective „informațiile” promise care însă nu au avut finalitatea așteptată de martor, nefiind reale.
În cauză, procurorii au dispus măsura asiguratorie a sechestrului asupra unui autoturism ce aparține inculpatului.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curții de Apel Constanța cu propunere de a se menține măsura asigurătorie dispusă în cauză.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii