Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:53 25 09 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tiberiu Bogdan Ionescu, avocat în Baroul Constanţa, trimis în judecată de DNA. Pronunţarea, amânată

ro

27 Feb, 2020 00:00 1487 Marime text

Judecătorii Curţii de Apel Constanţa au finalizat cercetarea specifică în dosarul în care procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Constanţa au dispus trimiterea în judecată a lui Tiberiu Bogdan Ionescu, avocat din cadrul Baroului Constanţa. Cel în cauză este acuzat de trafic de influenţă şi favorizarea făptuitorului.


Magistraţii se vor pronunţa în prezentul dosar pe data de 4 martie. Oricare va fi decizia Curţii de Apel Constanţa, aceasta va putea fi contestată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României.
 

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

În perioada mai - iunie 2016, inculpatul Ionescu Tiberiu Bogdan a pretins de la o persoană cercetată pentru săvârşirea unor infracţiuni de şantaj şi proxenetism (martor în cauză), printr-un intermediar, suma de 1.000 euro, din care a primit efectiv suma de 3.800 lei. Banii respectivi au fost pretinşi şi primiţi de inculpat în schimbul influenţei pe care a afirmat că o are asupra unor lucrători de poliţie din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Constanţa, pe care îi poate determina să îi furnizeze informaţii legate de comiterea unor infracţiuni de trafic de droguri aflate în instrumentare.


Informaţiile respective urmau să stea la baza unui denunţ pe care martorul trebuia să-l depună la unitatea de Parchet şi astfel să beneficieze de cauzele de reducere a limitelor de pedeapsă, prevăzute în legislaţia specială. În aceeaşi perioadă, inculpatul chiar i-a furnizat persoanei respective „informaţiile” promise care însă nu au avut finalitatea aşteptată de martor, nefiind reale.


Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.


Citeşte şi

Avocatul Adrian Gheorghiţă, din Baroul Constanţa, agresat de un poliţist în sediul Poliţiei Mamaia. Omul legii, trimis în judecată

Mesaje pe WhatsApp
DNA acuză! Un avocat ar fi primit 2.000 de euro pentru a influenţa un complet de judecată (rechizitoriu)Dosar furat din Arhiva Civilă a Judecătoriei Constanţa. Avocată condamnată, în atenţia Înaltei Curţi

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii