Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:26 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Afaceri cu păr Zeci de percheziţii în mai multe judeţe. Vizată şi Constanţa.

ro

26 Apr, 2017 12:45 6661 Marime text
La data de 26.04.2017 procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Tg. Mureş au efectuat un număr de 40 de percheziţii domiciliare, la persoane suspectate de săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat şi evaziune fiscală.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că mai multe persoane, acţionând în numele şi interesul societăţilor/PFA-urilor ce desfăşoară în principal activităţi de comercializare a extensiilor de păr, s-au constituit într-un grup infracţional organizat (la nivelul mai multor societăţi).De asemenea s-a mai reţinut că mai multe persoane, acţionând în numele sau în interesul societăţilor comerciale/PFA-urilor care desfăşoară activităţi de comercializare a extensiilor de păr, au ascuns în mod repetat sursa taxabilă cu ocazia efectuării importurilor produselor indicate anterior (fie prin declararea unei cantităţi mai redusă de marfă decât cea importată, fie prin declararea unei valori mai reduse a mărfii importate decât valoarea reală) în scopul sustragerii de la plata taxelor vamale şi a TVA. S-a reţinut că marfa importată a fost comercializată fără evidenţierea în actele contabile şi în alte documente legale a operaţiunilor comerciale efectuate şi a veniturilor astfel realizate.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de peste 1.300.000 euro.

Până la această oră, în urma perchezițiilor domiciliare, au fost ridicați 4.120 de euro, 4.070 de dolari, 250 de lire, 200 de franci elveţieni şi 17.000 de lei, precum şi 17 telefoane mobile, 8 laptopuri, 3 calculatoare, 11 stickuri de memorie, 4 hard-diskuri externe, o tabletă şi 1 card de memorie.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Acţiunea s-a efectuat împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul B.C.C.O. Tg. Mureş, cu sprijinul Poliţiei de Frontieră Române – Centrul de Supraveghere şi Controlul Trecerii Frontierei Aeroporturi Bucureşti-Otopeni,  BCCO Cluj-Napoca, BCCO Suceava, BCCO Constanţa, BCCO Bucureşti, BCCO Piteşti, BCCO Iaşi, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, I.P.J. Mureş şi Gruparea de Jandarmi Mobilă „Regele Ferdinand I” Tg. Mureş.

De asemenea, acţiunea s-a desfăşurat cu sprijinul inspectorilor antifraudă din cadrul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală.

    Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, subiecţii procesuali beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii