Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:46 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A fost trimis în judecată de DNA în 2013 Şeful unui important serviciu din Constanţa va fi eliberat condiţionat

ro

23 Jan, 2018 11:20 2091 Marime text
Tribunalul Constanţa a decis, în urmă cu puţine momente, eliberarea condiţionată a lui Cătălin Gheorghe, fostul şef al Serviciului Autorizare Plăți în cadrul Centrului Regional de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit 2 Sud - Est Constanța.
 
Decizia este definitivă.
 
În 2013, Cătălin Gheorghe a fost trimis în judecată de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța, pentru participație improprie, în forma complicității, la obținere ilegală de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene și participație improprie, în forma complicității, la tentativa de obținere ilegală de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
 
„În cursul lunii decembrie 2009, inculpatul Gheorghe Cătălin, în calitate de șef al Serviciului Autorizare Plăți în cadrul Centrului Regional de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit 2 Sud - Est Constanța, pentru ca o societate comercială să obțină cu titlu de avans bani proveniți din fonduri europene în cadrul proiectului intitulat „Modernizarea fermei vegetale prin înființarea unei plantații de piersic în suprafață de 20 hectare, achiziționarea de mașini și utilaje agricole, reabilitarea și  modernizarea sistemului de irigații finanțate cu fonduri FEADR Măsura 121”, a atașat la dosarul constituit pentru analizarea cererii de avans o scrisoare de garanție contrafăcută“, potrivit DNA.
 
„Ca urmare, firma beneficiară a proiectului a obținut pe nedrept, de la Centrul Regional de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit 2 Sud - Est Constanța, suma de 1.927.358 lei (echivalentul a aproximativ 456.719,90 euro) cu titlu de avans din fonduri F.E.A.D.R. (fonduri europene). De asemenea, în luna martie 2012, în mod similar, inculpatul Gheorghe Cătălin a mai atașat o scrisoare de garanție bancară contrafăcută la dosarul constituit pentru acordarea avansului, în valoare de 1.507.696 lei (echivalentul a aproximativ 345.801,83 euro), din fonduri F.E.A.D.R, în cadrul proiectului intitulat „Înființarea unei plantații pomicole cu irigații prin picurare și achiziție de utilaje și echipamente specializate în localitatea Crucea, Jud. Constanța”, beneficiar fiind o altă societate comercială. Având în vedere că funcționarii din cadrul Centrul Regional de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit 2 Sud - Est Constanța au constatat că scrisoarea de garanție bancară este falsă, suma solicitată nu a mai fost acordată“, au conchis cei de la Anticorupţie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii