Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:17 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oraşul care surprinde cel mai bine spiritul american

ro

01 Jul, 2015 09:04 2006 Marime text

America este o societate complexă, care s-a dezvoltat, de-a lungul timpului, din punct de vedere social, politic, economic şi mai ales cultural. Cine nu a auzit de Statuia Libertăţii, Empire State Building, Times Square sau Central Park? Toate sunt localizate în oraşul ce reprezintă cel mai bine spiritul american, New York, simbol al Statelor Unite ale Americii.
 
New York, cel mai cunoscut şi mai fotografiat oraş din lume, este cunoscut drept „oraşul care nu doarme niciodată”. Este compus din cinci cartiere principale: Manhattan, Brooklyn, Queens, Bronx şi Staten Island, la rândul lor, acestea având districte.
 
Multe dintre cartierele și monumentele orașului au o popularitate mare în întreaga lume. New York găzduiește unele dintre cele mai înalte clădiri din lume, incluzând Empire State Building. Aici există numeroase parcuri, dintre care cel mai cunoscut este Central Park, aflat în inima oraşului. Peste 35 de milioane de oameni îi trec pragul în fiecare an, numărându-se şi printre cele mai filmate locuri din lume, peste 300 de producţii cinematografice având scene filmate în Central Park. 
 
În New York se află şi celebra sală de concerte Carnegie Hall, renumită pentru frumuseţea, acustica şi numărul mare de concerte găzduite, câte 100 în fiecare sezon. Pentru orice artist, prezenţa pe afișul de la Carnegie Hall reprezintă un moment important al ascensiunii sale. Se spune că există, în Manhattan, o zicală destul de cunoscută: când cineva întreabă „Cum se ajunge la Carnegie Hall?”, răspunsul este „Exersează, exersează, exersează!”.
 
Oraşul este vizitat şi pentru Times Square, o piaţă imensă unde are loc, an de an, cea mai mare petrecere din lume. La cumpăna dintre ani, este ridicată Ball Drop, faimoasa bilă de 3,5 metri, construită din 2.688 de piese de cristal. La 23.59, bilei i se dă drumul de-a lungul unui stâlp de 43 de metri. Ajunge la bază fix după 60 de secunde.
 
Sursa foto: Wikipedia.org
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii