Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:07 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Facultăţile Universităţii Ovidius au început „bătălia" pe viitorii studenţi (galerie foto)

ro

06 Apr, 2012 02:34 2214 Marime text
Ovidius-UniversitateaOvidius.jpgElevii care vor termina în acest an liceele şi colegiile au vizitat ieri Universitatea Ovidius, pentru a face cunoştinţă cu ofertele educaţionale ale celor 16 facultăţi.

În cadrul evenimentului de ieri, fiecare facultate şi-a prezentat oferta de şcolarizare, rezultatele obţinute, corpul profesoral, precum şi baza materială de care dispune. În funcţie de domeniul de studiu al facultăţilor, elevii au participat la sesiuni interactive, pe o tematică atractivă şi accesibilă. De asemenea, elevii au vizitat laboratoarele, biblioteca, amfiteatrele şi au făcut un tur al celei mai mari şi mai importante instituţii de educaţie şi cercetare ştiinţifică din Dobrogea. Menţionăm că acţiunea are loc în cadrul „Zilelor Porţilor Deschise". De altfel, ziua de ieri a debutat cu mai multe meciuri de fotbal, organizate de Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport la Baza sportivă. Studenţii de la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport au mai oferit reprezentaţii de fitness şi de aerobic. O altă activitatea care a demarat ieri a fost cea de a XXII-a Sesiune de comunicări ştiinţifice, organizată de Facultatea de Medicină. Nici studenţii de la Facultatea de Litere nu s-au lăsat mai prejos. Aceştia au organizat workshop-ul „Dicţie, microfon, stand-up, lectură prompter". Vizitatorii s-au mai putut delecta cu spectacolul „Toate-s vechi şi 9-s toate", oferit de studenţii Facultăţii de Arte. Cei care doresc să urmeze specializarea „Limba şi literatura engleză" din cadrul Facultăţii de Litere au fost invitaţi la workshop-ul „Să citim literatură", după care au urmat întâlniri cu scriitori. Şi Facultatea de Arte a venit cu o surpriză pentru cei care i-au trecut pragul. Elevii au putut asista la cursul „Ora de canto". Printre activităţile desfăşurate în cursul zilei de ieri s-au numărat: Simpozionul „Zilele Asistenţei sociale", organizat de Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, „Management farmaceutic. Jurământul farmacistului", dezbaterea „Perspective ale carierei în psihologie şi asistenţă socială", organizată de Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele educaţiei. Desigur, nu au fost neglijaţi nici elevii care îşi doresc să urmeze o carieră în domeniul chimiei. Pentru ei, studenţii şi profesorii Facultăţii de Fizică, Chimie, Electronică şi Tehnologia Petrolului au pregătit masa rotundă „Chimia în beneficiul frumuseţii".

„Vă urez bun venit la Universitatea Ovidius, care în această săptămână va desfăşura acţiunea de promovare Porţile Deschise. Prin această acţiune, universitatea îşi prezintă bogata ofertă educaţională celor interesaţi să devină studenţii noştri. Acţiunea noastră a început luni, odată cu declanşarea proiectului naţional «Şcoala Altfel», prin diferite acţiuni ştiinţifice şi culturale şi va continua până duminică, oferind elevilor posibilitatea să interacţioneze cu studenţii şi cu profesorii ovidieni şi să-şi formeze o viziune corectă în alegerea viitoarei profesii. Avem o agendă plină de evenimente organizate de fiecare facultate, după specific: dezbateri, simulări, demonstraţii, spectacole. Deoarece vorbim despre capacitatea oamenilor de a învăţa, de a studia, de a deveni buni specialişti, despre capacitatea noastră de a contribui la dezvoltarea economică prin ştiinţă, Universitatea Ovidius se reorientează, se redefineşte şi se adaptează continuu nevoilor societăţii actuale", a declarat rectorul Universităţii Ovidius, prof. univ. dr. Dănuţ Tiberius Epure.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii