Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:46 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Eleve ale Colegiului Național de Arte „Regina Maria”, premiate la Concursul Național „Mesajul meu antidrog”

ro

29 Jan, 2017 23:46 8107 Marime text
Agenţia Naţională Antidrog (ANA), prin Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog, a lansat ediţia a XIII-a a concursului „Mesajul meu antidrog", având ca temă „Colorează-ţi viaţa altfel...fără droguri!". ,,Mesajul meu antidrog" este un proiect de prevenire a consumului de droguri în rândul populaţiei şcolare din învăţământul gimnazial şi liceal şi se desfăşoară anual, încă de la înfiinţarea ANA.

Având ca obiectiv specific dezvoltarea unor atitudini şi practici la nivelul întregii populaţii aflate într-o formă de învăţământ, prin intermediul programelor şcolare şi de petrecere a timpului liber, în scopul adoptării unui stil de viaţă sănătos, fără tutun, alcool şi droguri, proiectul reprezintă un concurs naţional în cadrul căruia elevii îşi exprimă, într-o formă de comunicare artistică sau prin sport, opiniile şi atitudinile lor în legătură cu consumul de droguri.



Câștigătorii ediției cu numărul treisprezece au fost premiați vineri, 27 ianuarie, la Prefectura județului Constanța, sala Remus Opreanu. Dintre cei 1.000 de elevi participanți, două eleve ale Colegiului Național de Arte „Regina Maria”, coordonate de profesor Mihaela Luțai, au obținut Premiul I: Ioana Caravețeanu, clasa a VIII – a, la secțiunea grafică și Teodora Dincu, la sectiunea pictură. Câștigătoarele locului întâi au primit, pe lângă diplome și câte o tabletă.



În galeria rezultatelor deosebite se înscrie și eleva Sabina Savu, clasa a VI – a, care, coordonată de profesor Mirela Dimcea, a obținut Premiul I la Concursul Internațional de Desene pentru Copii din Japonia – ediția a XVII –a, aflat sub egida UNICEF, cu tema The blue earth, for whom?. La acest concurs au participat în total 94 de țări și au fost 17.197 de lucrări ale copiilor de până la 15 ani, dintre care 30 au fost selectate de la Colegiul Național de Arte Regina Maria.

Sursa foto: Colegiului Național de Arte Regina Maria
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii