Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:33 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum începe anul şcolar la Constanţa Mai mulţi profesori au rămas fără fotoliul de director. Iată lista completă! (document)

ro

06 Sep, 2016 00:00 18571 Marime text
Inspectoratul Școlar Judeţean (ISJ) Constanţa a făcut publică lista directorilor de şcoli pentru anul şcolar 2016 - 2017. Potrivit documentului, la multe dintre unităţile de învăţământ din judeţul Constanţa se păstrează aceeaşi conducere.
 
Reamintim că 203 directori din unităţile de învăţământ din Constanţa, grădiniţe, şcoli gimnaziale, licee teoretice, licee tehnologice şi colegii au fost evaluaţi între 11 iulie şi 5 august. „Evaluarea anuală a activităţii manageriale a directorilor/directorilor adjuncţi ai unităţilor de învăţământ preuniversitar se declanşează anual prin autoevaluare, oferind posibilitatea directorului şi directorului adjunct evaluat de a-şi aprecia activitatea managerială desfăşurată în anul şcolar pentru care urmează a fi evaluat“, au precizat reprezentanţii ISJ Constanţa.
 
Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, detaşările directorilor unităţilor şcolare din judeţul Constanţa (grădiniţe, şcoli gimnaziale, licee teoretice, licee tehnologice, colegii) au expirat pe data de 31 august. Astfel, au fost operate schimbări în conducerea Şcolii Gimnaziale nr. 30 „Gheorghe Ţiţeica“, a Şcolii Gimnaziale nr. 7 „Remus Opreanu“, a Şcolii Gimnaziale nr. 28 „Dan Barbilian“, a Liceului Teoretic „Carmen Sylva“ Eforie Sud, a Liceului Teoretic Murfatlar, iar lista poate continua.
 
De altfel, în şedinţa Colegiului Prefectural de săptămâna trecută, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, Gabriela Bucovală, a anunţat că mai mulţi directori ai instituţiilor de învăţământ din judeţ nu vor primi prelungirea detaşărilor în interesul învăţământului.
 
Cotidianul ZIUA de Constanţa prezintă unităţile şcolare unde au fost numiţi noi manageri:
 
Anca Mihaela Cojocaru Apostolachi, de la Liceul Teoretic „Carmen Sylva“ Eforie Sud, a fost înlocuită de Luminiţa Trandafir.
 
Sorin Cernăianu a fost mutat de la Liceul Teoretic Murfatlar la Şcoala Gimnazială nr. 30 „Gheorghe Ţiţeica“ Constanţa.
 
În locul lui Sorin Cernăianu, la conducerea Liceului Teoretic Murfatlar a fost numită Nicoleta Ciobanu.
 
Irina Văduva, de la Liceul Teoretic Băneasa, a fost înlocuită cu Florin Tudora.
 
La conducerea Liceului Teoretic „Callatis“ Mangalia a fost numită, în locul Luminiţei PătrînoiuIuliana Corina Mihalache.
 
Elvira Nica, de la Liceul Tehnologic „C.A. Rosetti“, a fost înlocuită de Carmen Mînea.
 
La Liceul Tehnologic „Radu Prişcu“ Dobromir, în locul lui Daniel Stroe a venit Andreea Oana Pojan.
 
În locul Doinei Girel, la Liceul Tehnologic „Nicolae Istrăţoiu“ Deleni a venit Georgeta Gheorghe.
 
În funcţia de director al Liceului Tehnologic „Ion Bănescu“ Mangalia a fost numită Nicoleta Serea, în locul Iulianei Mihalache.
 
Nicoleta Copoiu, de la Clubul Sportiv Şcolar nr. 1, a fost înlocuită de Iulian Gheorghe Popa.
 
În locul lui Ion Marinescu, la conducerea Şcolii Gimnaziale nr. 1 Hârşova a venit Geanina Mărgineanu.
 
Şi la Şcoala Gimnazială nr. 1 Târguşor au fost operate schimbări. Astfel, directorul Ionuţ Lucian Pandel a fost înlocuit cu Doina Potlog.
 
Doru Tudor Cumpănaşu, de la Şcoala Gimnazială nr. 2 Ovidiu, a fost înlocuit de Raisa Abaianitzi.
 
La Şcoala Gimnazială „Dan Spătaru“ Aliman, în locul Lucicăi Begu a venit Florentina Tudor.
 
La Şcoala Gimnazială nr. 38 „Dimitrie Cantemir“, în locul lui Iris Sarchizian a fost numit Adrian Munteanu. Iris Sarchizian a fost desemnată prin detaşare inspector general adjunct al ISJ Constanţa.
 
Locul Luminiţei Carmen Radu, de la Şcoala Gimnazială nr. 10 „Mihail Koiciu“, a fost luat de Cătălina Dumbravă.
 
La Şcoala Gimnazială nr. 1 Peştera, în locul Cristinei Agapie, pe funcţia de director a venit Magdalena Maria Boldaşu.
 
Cristina Trancă, de la Şcoala Gimnazială nr. 7 „Remus Opreanu“, a fost schimbată cu Aurora Suba.
 
La Şcoala Gimnazială nr. 1 Castelu, în locul Marianei Mateizer a fost numit Marius Cătălin Sandu.
 
Mihaela Stan, de la Şcoala Gimnazială nr. 28 „Dan Barbilian“, a fost înlocuită de Mihaela Cristina Maria Niculae.
 
Silvia Neagu, de la Şcoala Gimnazială nr. 1 Limanu, a fost înlocuită cu Florin Miron.
Şi la Grădiniţa cu program prelungit nr. 45 din Constanţa au intervenit modificări. Astfel, Elena Balosu a fost înlocuită cu Maria Terziu. 

Concurs pentru directori

Fostul ministru al Educaţiei, Adrian Curaj, a declarat că urmează să se organizeze concursuri pentru ocuparea posturilor de directori în şcoli şi licee, după ce, timp de opt ani, acestea au fost ocupate prin detaşări în interesul învăţământului. Ministerul Educaţiei şi-a propus organizarea unui test naţional online pentru ocuparea funcţiilor de directori de şcoală, acesta fiind un pas preliminar depunerii de dosare pentru concurs. Potrivit unui comunicat al ministerului, concursurile vor fi susţinute, cel mai probabil, la începutul anului şcolar 2016-2017, prin intermediul unei platforme specializate online, în acest mod candidaţii urmând să demonstreze în direct că au bune competenţe de utilizare a computerului şi de navigare pe internet.

Conform legii, funcţia de director se ocupă prin concurs public, susţinut de cadre didactice titulare membre ale Corpului Naţional de Experţi în Managementul Educaţional. Noul ministrul al Educaţiei, Mircea Dumitru, a anunțat că viitorul concurs pentru ocuparea posturilor de directori în şcoli va fi organizat în luna octombrie şi va fi monitorizat de observatori din cadrul Ministerului Educaţiei.
 
În secţiunea „Documente” puteţi consulta lista completă a directorilor unităţilor şcolare din Constanţa.

Citeşte şi

Iată lista completă! Directorii şcolilor, ai liceelor şi ai colegiilor din Constanţa, evaluaţi. Câte capete vor cădea?
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Yje 11 Sep, 2016 01:04 Pai numirile sunt politice si director esti numit doar cu pile ca nimeni nu e pus pe merit. Examenele sunt doar vrajeala pt prostime
  • MARIAN IORGA 06 Sep, 2016 07:47 Pai din cite citesc , de fapt sint rotiti intre ei si nu schimbati din functii, adica daca nu e bun un director la Ion Banescu uite ca e bun la Callatis din Mangalia. Halal ......invatamint .Asa profesori asa rezultate scolare...