Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:29 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța-Piața Ovidiu. Simfonie albă la Sărbătoarea Crinilor. Mii de credicioși, catolici sau ortodocși, la Bazilica Sfântul Anton (fotoreportaj)

ro

14 Jun, 2017 07:47 5503 Marime text
Ieri, catolicii l-au cinstiti pe Sfântul Anton de Padova, iar la Bazilica Sfântul Anton De Padova, situată în Piața Ovidiu din municipiul Constanța, a fost oficiată sfânta liturghie a hramului, binecuvântarea copiilor și sfințirea crinilor.
 
Anual, Sărbătoarea Crinilor este celebrată de credincioşii catolici pe 13 iunie, când Biserica Catolică îl cinsteşte pe Sfântul Anton de Padova, unul dintre cei mai populari sfinţi ai Bisericii şi este cinstit nu numai de creştinii catolici, ci si de ortodocşi, musulmani şi de hindusi.

 Preoţii susţin că acesta nu aparţine numai Bisericii Romano - Catolice, aşa cum in timpul vieţii sale nu a aparţinut numai unei anumite naţiuni.

 Mormântul său se află în Italia, la Padova, unde se pare că şi-a petrecut o bună parte din viaţă, însă de origine este portughez, născut la Lisabona în anul 1195.

Chiar şi după moarte, trupul sau aparţine lumii întregi, căci la Padova sunt puţine din osemintele sale, fragmentele din trupul său aflându-se pe toate continentele lumii.

Aparţinând Ordinului Franciscan, întemeiat de Sf. Francisc de Assisi, Sf. Anton a avut misiunea de a predica împotriva ereziilor din acel timp, fapt pentru care Dumnezeu l-a răsplătit, păstrându-i limba intactă, până în zilele noastre.

Imagini: Gerald Camburu (pentru ZIUA de Constanta) 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii