Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:43 21 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sărbătoarea Crinilor, la biserica Sfântul Anton de Padova din Constanța. Mare sărbătoare pentru credincioșii catolici (video)

ro

13 Jun, 2018 20:13 1771 Marime text
Astăzi, la biserica Sfântul Anton de Padova, este oficiată sfânta liturghie a hramului, cu binecuvântarea copiilor și sfințirea crinilor.
 
Sărbătoarea Crinilor este celebrată de credincioşii catolici pe 13 iunie, când Biserica Catolică îl cinsteşte pe Sfântul Anton de Padova, care este unul dintre cei mai populari sfinţi ai Bisericii şi este cinstit nu numai de creştinii catolici, ci si de ortodocşi, musulmani şi de hindusi.
 
Mormântul său se află în Italia, la Padova, unde se pare că şi-a petrecut o bună parte din viaţă, însă de origine este portughez, născut la Lisabona în anul 1195.
 
Chiar şi după moarte, trupul sau aparţine lumii întregi, căci la Padova sunt puţine din osemintele sale, fragmentele din trupul său aflându-se pe toate continentele lumii.
 
Aparţinând Ordinului Franciscan, întemeiat de Sf. Francisc de Assisi, Sf. Anton a avut misiunea de a predica împotriva ereziilor din acel timp, fapt pentru care Dumnezeu l-a răsplătit, păstrându-i limba intactă, până în zilele noastre.
 
În ziua sarbatoririi Sf. Anton, Biserica sfinteste crinii, simbolul curatiei.

Ti-a placut articolul?

Comentarii