Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:00 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zece ani pentru şeful Hotelului Histria din Mamaia Vergiliu Bosînceanu, găsit vinovat pentru trafic de minori şi proxenetism

ro

01 Nov, 2014 00:00 4726 Marime text
Tribunalul din Vrancea l-a condamnat, ieri, pe patronul Hotelului Histria din Mamaia, George Vergiliu Bosînceanu, la zece ani de puşcărie. Afaceristul, trimis în judecată de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Constanţa, a fost găsit vinovat de constituirea unui grup infracţional organizat, de trafic de minori şi de proxenetism.

Judecat în aceeaşi cauză, Gheorghe Peneoaşu a luat opt ani de închisoare, pentru infracţiunea de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de minori şi proxenetism. Marian Roşu, un alt inculpat al dosarului, s-a ales cu zece ani. Acesta a fost găsit vinovat de magistraţi de constituirea unui grup infracţional organizat, de trafic de minori şi proxenetism. Bogdan Alexandru Barbu a luat şapte ani de închisoare, Georgică Andrei Chiciorea s-a ales cu cinci ani, Virgil Helera a primit tot cinci ani. Mai departe, Sevghilim Şaban a fost condamnat la cinci ani, iar Nicoleta Ştefania Ţumbea a luat şase ani de închisoare. Tribunalul Vrancea a dispus achitarea a două inculpate pentru infracţiunile de prostituţie, întrucât faptele nu mai sunt prevăzute de legea penală nouă. Inculpaţii au mai fost obligaţi să achite unor fete 3.100 de euro şi 60.000 de lei, cu titlul de daune morale. De asemenea, judecătorii Tribunalului Vrancea au confiscat de la inculpaţi circa 40.000 de euro, câteva zeci de mii de lei, laptopuri şi telefoane mobile.

 Decizia Tribunalului nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel Galaţi.

 Oamenii legii arată că, în cursul anului 2011, Bosînceanu, dar şi alte persoane, ar fi obţinut beneficii financiare, asigurând cazarea şi înlesnind practicarea prostituţiei de către cinci persoane de sex feminin, cu vârste cuprinse între 17 şi 23 de ani, clienţii fiind racolaţi din rândul turiştilor din staţiunea Mamaia, prin intermediul unor pliante publicitare. „Activitatea infracţională se desfăşura de predilecţie în sezonul estival, în Hotelul Histria, proprietatea inculpatului Bosînceanu George Vergiliu“, au conchis procurorii DIICOT.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii