Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:58 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Trezorierul“ tandemului Mazăre - Constantinescu, menţinut în arest de judecătorul Bourceanu (rechizitoriu)

ro

31 Mar, 2015 00:00 1547 Marime text
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanţa, cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi măsurile asigurătorii dispuse asupra bunurilor mobile şi imobile (în valoare totală de 1.305.912 lei şi 6.844 de euro), proprietatea lui Strutinsky, până la concurenţa sumei de 1.892.844,97 de lei.
 
Sorin Gabriel Strutinsky, cunoscut şi ca „trezorierul“ tandemului Mazăre - Constantinescu, rămâne în arest. Ieri, judecătorul Leonard Iustin Bourceanu, din Tribunalul Constanţa, a decis menţinerea în arest preventiv a omului de afaceri, căruia i-a respins cererea de revocare a arestului preventiv şi cererea de înlocuire a arestului preventiv cu cea a controlului judiciar sau cu cea a arestului la domiciliu, ca nefondate. Decizia judecătorului Leonard Iustin Bourceanu nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.
 
Strutinsky a fost deferit Justiţiei, potrivit surselor noastre, de Gheorghe Popovici, fost procuror din circumscripţia Curţii de Apel Constanţa, actualul şef al Secţiei de Combatere a Corupţiei din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Omul de afaceri este acuzat, printre altele, că, „în cursul anului 2009, a pretins de la un denunţător o sumă de bani reprezentând un procentaj de 10% din contravaloarea facturilor fiscale ce urmau a fi încasate de către societatea comercială reprezentată de denunţător, în baza a trei contracte încheiate cu DADL (Direcţia Apelor Dobrogea Litoral)“. „În schimbul sumelor de bani pretinse, Strutinsky Gabriel Sorin, prevalându-se de influenţa exercitată asupra funcţionarilor DADL şi asupra ministrului Mediului de la acea vreme, a promis că îi va determina să respecte obligaţiile contractuale asumate, referitoare la plata preţului către societatea comercială respectivă. Ulterior, în baza pretinderii iniţiale, în perioada 2009 - 2012, Strutinsky Gabriel Sorin a primit de la denunţător suma totală de 1.286.958,17 lei, banii fiind viraţi din conturile bancare ale societăţii reprezentate de denunţător în conturile bancare ale societăţilor comerciale indicate de suspect, respectiv SC New Home Construct SA, SC Mehmetoglu SRL, SC Nefermin SRL, SC Panel Building System SRL şi SC Cds Project SRL“, conform DNA.
Strutinsky este cercetat într-un alt dosar, alături de Radu Ştefan Mazăre, primarul municipiului Constanţa, pentru trei infracţiuni de complicitate la luare de mită.
Rechizitoriu
Trimitere în judecată Gabriel-Sorin Strutinsky, „trezorierul“ tandemului Mazăre – Constantinescu (document)

 
UPDATE 4. Oficial DNA. Radu Mazăre, reţinut pentru 24 de ore (video)

Referatul DNA privind propunerea de arestare a lui Radu Ştefan Mazăre şi a omului de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky (document)
 
Asociată cu numele primarului Radu Mazăre
Una dintre afaceristele de top ale Constanţei, cercetată de DNA pentru spălarea banilor (DOCUMENTE)

 
Din Dosarul Retrocedărilor
Primăria Constanța, „fals proprietar” al terenului vândut către societatea administrată de Sorina-Gina Hortolomei-Moscu (rechizitoriu + documente)

 
Cazino Sud, deţinut de Mehmetoglu, firmă care apare în referatul de reţinere a lui Strutinsky, intră în reabilitare (documente)

La iniţiativa viceprimarului Decebal Făgădău
Terenuri alipite în „patria“ Cazino Sud, deţinut de celebra firmă Mehmetoglu (documente)


 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii