Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:26 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se cere desfiinţarea Poliţiei Locale. Aproape 10.000 de semnături şi sute de comentarii acide

ro

29 Jun, 2016 00:00 5003 Marime text


Posibilitatea desfiinţării Poliţiei Locale animă spiritele în mediul online. Cu aproape 10.000 de semnături strânse la nivel naţional pentru dizolvarea acestei structuri, se pare că nemulţumirile oamenilor curg din toate zonele ţării, nu numai din Constanţa. Totuşi, printre multitudinea de comentarii mai degrabă incriminatorii şi jignitoare la adresa Poliţiei Locale, în general, se află şi câteva persoane care încă găsesc utilitatea acestei structuri.
 
Petiţia prin care a fost solicitată desfiinţarea Poliţiei Locale a strâns, până la acest moment, nu mai puţin de 9.708 semnături, de la oameni din toată ţara, şi peste 1.300 de comentarii, care mai de care mai încinse.
 
„Am semnat această petiţie pentru că nişte paznici, probabil fără atestat, au fost brusc transformaţi în poliţişti, li s-au dat puteri, se folosesc de girofaruri, dacă dirijează o intersecţie mai rău blochează etc…“, spune un cetăţean.
 
Un altul consideră Poliţia Locală un „experiment ineficient“: „Este un experiment ineficient. Este o structură plină de interese şi plină de incompetenţi care nu-şi aduc eforturile pentru comunitate, ci împotriva ei, având ca scop principal să strângă bani din amenzi pentru Consiliul Local. Sunt sute de plângeri penale pentru abuzurile pe care le fac, multe dintre ele sancţionate de lege“.
 
„Din cauza incompetenţei şi, mai ales, că sunt mai presus decât Poliţia Română!!! O singură poliţie este de ajuns, nu foşti gardieni care păzeau intersecţiile şi acum fac legea ca poliţie locală în toate oraşele!!!“, spune un alt om.
 
Totuşi, un alt cetăţean este de părere că, „înainte de orice comentarii, ar trebui să aflăm de la autorităţile statului câţi angajaţi are Ministerul de Interne, în toate departamentele sale. Care sunt cele operative şi câţi dintre ei lucrează în contact direct cu cetăţenii. Să vedem dacă nu cumva suntem într-o situaţie în care a fost regenerată o infrastructură paralelă cu interesele cetăţenilor contribuabili, cu posibil rol represiv, în virtutea unor regulamente interne, în faţa cărora cetăţenii nu au drepturi constituţionale, decât cu caracter scriptic“, mai spune un semnatar al petiţiei.
 
Pe de altă parte, altcineva consideră următoarele: „Dacă cel care a făcut petiţia parchează la fel de bine cum scrie, atunci a meritat să-i fie ridicată maşina pentru parcare ilegală“. Alţii cer desfiinţarea mai multor instituţii: „Ar trebui desfiinţate alte câteva instituţii de forţă. Sunt mai multe servicii secrete decât în comunism şi mai represive. La Revoluţie trebuia să-i eliminăm aproape pe toţi. Ei conduc acum România“.
 
„Pentru că se plimbă toată ziua cu maşinile, nu fac nimic, la mine în zonă se fură ziua în amiaza mare… ei unde sunt?! Sunt total inutili…“
 
„Se dau amenzi, dar nu se plătesc. Legislaţia este precară, până nu există o lege în care cel sancţionat nu plăteşte acea sancţiune, să se transforme în muncă în folosul comunităţii sau în zile de puşcărie“.
 
„Am semnat petiţia pentru că în România nu s-a desfiinţat Miliţia, doar au schimbat numele, dar atitudinea este aceeaşi pre-1989. Poliţia, într-o ţară democrată, este executor, nu judecător. În România, Poliţia face ce vrea. Nu mă mir că toţi românii (mai ales cei tineri) cu care am vorbit în străinătate nu vor să se întoarcă în România (tot comunistă)“.
 
„Câţi de la Poliţia Locală au fost ridicaţi de DNA şi câţi de la Poliţia Română? Poliţişti locali nu am auzit să ridice, dar pe ceilalţi, pe capete. De aceea vor să se desfiinţeze, că nu mai pot ciuguli şi ei puţin“.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Adi 05 May, 2018 08:30 Frustraților , vă chinuiți din 2011 sa desfințați Poliția Locala , chiar nu v-ați obişnuit cu ideea ca acest lucru nu se va întâmpla ?Ba din potriva Poliția Circulație si Ordine publică vor trece in subordinea primariilor! Aşa ca nu va mai tot plângeți, puneți mâna pa treabă, respectați legile si hotărârile locale , lasați semințele,berea şi țigarile acasă cand mergeți cu copii la locurile de joacă, parcați regulamentar , nu aruncați gunoiul intre bănci in parc si atunci nu o sa mai aveți nevoie de "comunitari" dar până atunci incetați cu mizeriile astea pentru ca Poliția Locala işi face treaba.