Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:44 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şase migranţi irakieni şi patru căluze bulgare, depistaţi de poliţiştii de frontieră constănţeni

ro

28 Nov, 2016 10:19 2230 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat şase cetățeni irakieni, patru adulţi şi doi copii, care au încercat să intre ilegal în ţară din Bulgaria, pe jos, cu scopul de a ajunge în Germania. Persoanele în cauză au beneficiat de sprijinul a patru călăuze bulgare care ar fi trebuit să îi transporte până în Germania.
 
Ieri, în jurul orei 10.00, poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Ostrov au desfăşurat, în baza unei informaţii, o acţiune de combatere a migraţiei ilegale în zona de competenţă. „Astfel, poliţiştii de frontieră au oprit pentru control, pe un drum naţional din judeţul Constanţa, în zona de frontiera din apropierea Mănăstirii Dervent, două autovehicule în care se aflau 3 cetăţeni bulgari, respectiv un cetăţean bulgar şi 6 cetăţeni irakieni”, conform unui comunicat al Gărzii de Coastă remis ZIUA de Constanţa.
 
În urma verificărilor, a rezultat faptul că cetățenii irakieni, cu vârste cuprinse între cinci şi 39 de ani, au trecut ilegal frontiera din R. Bulgaria, pe jos, cu scopul de a ajunge în Germania.
 
În continuarea cercetărilor s-a mai stabilit că migranţii au beneficiat de complicitatea celor patru cetăţeni de origine bulgară, care, în cursul dimineații au intrat legal în România, prin PTF Ostrov, cu două autoturisme marcile Audi și Hyundai, înmatriculate în R. Bulgaria. Cei patru cetăţeni bulgari, cu vârste cuprinse între 26 şi 30 ani, au declarat că urmau să-i ajute pe cetățenii irakieni să ajungă în Germania, potrivit comunicatului citat.
 
În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „trecerea frauduloasă a frontierei prin intrarea în ţară”, respectiv „trafic de migranţi”.
 
De asemenea, autoturismele au fost ridicate în vederea confiscării, cetăţenii bulgari vor fi prezentaţi pentru audieri unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, iar cetăţenii irakieni vor fi predaţi autorităţilor bulgare conform protocolului româno-bulgar.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii