Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:33 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procurorii DNA Constanța au dispus reținerea lui Dobre Tudorel Pretindea 40.000 de euro!

ro

19 Dec, 2016 16:33 3480 Marime text
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de astăzi, a inculpatului Tudorel Dobre cu privire la săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt: "în cursul anului 2013, inculpatul Dobre Tudorel a pretins și primit de la o persoană (martor în cauză) suma de 40.000 euro. În schimbul acestei sume de bani, inculpatul a lăsat să se creadă că are influență asupra lucrătorilor de poliție care instrumentau o cauză penală în care erau cercetați martorul și o altă persoană și a promis că îi va determina pe aceștia să procedeze într-o manieră care să conducă la soluții favorabile față de cele două persoane.

De asemenea, în datele 9 respectiv, 15 decembrie 2016, inculpatul i-a mai promis martorului că îi va determină pe funcționarii din cadrul unui penitenciar, asupra cărora a afirmat că are influență, să îi creeze o situație cât mai ușoară martorului pe durata executării pedepsei", precizează DNA.

Lui Dobre Tudorel i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală. 
Având în vedere calitatea acestuia de avocat suspendat în cadrul Baroului București, acesta urmează a fi prezentat, la data de 20 decembrie 2016, Curții de Apel Constanța, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție. 

Punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii