Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:27 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziţii la Constanţa într-un dosar cu prejudiciu de 60.000.000 de lei

ro

06 Dec, 2013 00:00 1247 Marime text
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Biroul Teritorial Giurgiu, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Bucureşti, au anunţat, ieri, destructurarea unui grup infracţional organizat, constituit din 33 de învinuiţi. Cei luaţi în colimator acţionau cu predilecţie pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţului Sibiu, fiind  specializaţi în săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în materia achiziţiei/vânzării deşeurilor feroase şi neferoase.
În acest sens, ieri, procurorii DIICOT au efectuat 40 de percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Giurgiu, Ilfov, Sibiu şi a municipiului Bucureşti, la locuinţele membrilor grupării, şi în alte 14 puncte din ţară, printre care şi Constanţa, ocazie cu care au fost ridicate documente financiar-contabile.

Din probele administrate în cauză de procurorii DIICOT se conturează suspiciunea rezonabilă că învinuiţii au obţinut beneficii financiare substanţiale, prin eludarea plăţii către bugetul de stat a TVA şi a impozitului pe profit aferente operaţiunilor comerciale cu deşeuri feroase şi neferoase efectuate prin intermediul societăţii comerciale controlate de membrii grupării.
Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este de peste 60.000.000 de lei.
Procurorii DIICOT vor proceda la audierea unui număr de 26 de învinuiţi şi vor dispune măsurile legale în cauză după finalizarea audierilor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii