Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:00 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziţii DNA Facultatea de Farmacie a Universităţii „Ovidius“ face o nouă „victimă“ (document)

ro

29 Jan, 2015 00:00 4179 Marime text
Universitatea „Ovidius“ din Constanţa este, din nou, în colimatorul procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie. La aproape doi ani de la reţinerea lui Dănuţ Tiberius Epure, fostul rector al universităţii, ieri, organele de anchetă au „lovit“ din nou. Conform unor surse, ancheta de ieri a celor de la Anticorupţie l-ar viza pe Gheorghe Ţarălungă, fostul decan al Facultăţii de Farmacie din cadrul universităţii. Gheorghe Ţarălungă ar fi denunţătorul din dosarul în care Dănuţ Tiberius Epure a fost încătuşat şi ulterior trimis în judecată pentru luare de mită şi folosire, în orice mod, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii. Astăzi, Dănuţ Tiberius Epure se va afla în faţa magistraţilor din Tribunalul Ilfov, care îl judecă în stare de arest la domiciliu. 
 
Revenind la dosarul de ieri, este de menţionat că Gheorghe Ţarălungă ar fi bănuit de luare de mită, că cel care ar fi dat mita ar fi un student străin, dar şi că percheziţiile au avut loc atât la Facultatea de Farmacie, cât şi la căminul Pescărie. Prof. univ. dr. Sorin Rugină, rectorul Universităţii „Ovidius“, ne-a declarat că nu era la curent cu acţiunea oamenilor legii şi că, în timp ce aceştia îşi făceau meseria, el se afla la Ministerul Educaţiei. „Sper că voi găsi explicaţii când voi ajunge la universitate“, a adăugat Rugină.
 
Interesant este faptul că tot „din cauza“ Facultăţii de Farmacie a ajuns în atenţia magistraţilor şi Dănuţ Tiberius Epure. La momentul reţinerii pentru 24 de ore, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au afirmat că, „în cursul lunii august 2012, inculpatul Dănuţ Tiberius Epure, în calitate de rector al Universităţii «Ovidius» din Constanţa, a primit de la o persoană, prin intermediar, suma de 1.000 de euro, pentru a facilita admiterea fiicei persoanei de la care a primit banii la Facultatea de Farmacie din cadrul universității, pe un loc destinat cetăţenilor străini“.

 Mii de euro

„De asemenea, în cursul lunii iulie 2013, inculpatul Epure Tiberius Dănuț a pretins, atât direct cât şi prin intermediar, de la două persoane, suma totală de 9.000 de euro pentru a pune la dispoziţia unor candidaţi la examenul de admitere la Facultatea de Farmacie subiectele la disciplinele de concurs. Din banii pretinşi în luna iulie 2013, inculpatul a primit suma de 4.000 de euro, după care a remis unuia dintre candidaţi subiectele şi rezolvările acestora la disciplinele biologie şi chimie. În acest demers, de pretindere şi primire a sumei de 4.000 de euro, Epure Tiberius Dănuț a fost ajutat de inculpatul Tala Stere, care a intermediat relaţia cu persoana care a dat suma de bani“, conform procurorilor Anticorupţie.

Citeşte şi FOSTUL DECAN DE LA FARMACIE, GHEORGHE ŢARĂLUNGĂ, REŢINUT DE PROCURORII DNA CONSTANŢA

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii