Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:59 21 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tiberius Dănuţ Epure, la judecată cu Universitatea „Ovidius“ Constanţa! Fostul rector a obţinut strămutarea

ro

17 Mar, 2017 00:00 6913 Marime text
Tiberius Dănuţ Epure, fostul rector al Universităţii „Ovidius“ din Constanţa, a chemat la judecată instituţia pe care a condus-o! Concret, Epure, condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, sub supraveghere, pentru luare de mită şi pentru folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, contestă decizia de concediere.
 
Dosarul s-a aflat iniţial pe rolul Tribunalul Bucureşti, instanţă care a declinat competenţa de soluţionare în favoarea Tribunalului Constanţa. La jumătatea lunii septembrie 2016, judecătorii din Constanţa au respins contestaţia formulată împotriva deciziei nr. 250/23.09.2013, emisă de Universitatea „Ovidius“, ca fiind tardivă.
 
Nemulţumit, Tiberius Dănuţ Epure a atacat decizia Tribunalului la Curtea de Apel Constanţa.
 
Se pare că fostul rector al Universităţii „Ovidius“ din Constanţa nu vrea ca acest dosar să fie judecat de magistraţii Curţii de Apel Constanţa, motiv pentru care a formulat o cerere de strămutare.
 
Recent, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României a admis cererea formulată de Tiberius Dănuţ Epure, strămutând judecarea cauzei de la Curtea de Apel Constanţa la Curtea de Apel Galaţi.
 
Tiberius Dănuţ Epure a fost condamnat, în decembrie 2015, de Lia Savonea, preşedintele Curţii de Apel Bucureşti, şi Daniel Grădinariu, fostul vicepreşedinte al aceleiaşi instanţe, la trei ani de închisoare, cu suspendare, sub supraveghere, pe o durată de cinci ani, ce reprezintă termen de încercare, pentru luare de mită şi pentru folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii.
 
Gabriela Stanciu, fostul prorector al Universităţii, suspectată de luare de mită, de săvârşirea infracţiunii de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, dar şi de dare de mită, a fost achitată.
 
În acest dosar a fost judecat şi Stere Tala, însă el a fost condamnat la 2,6 ani de închisoare cu suspendare condiţionată.
 
Conform procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie, „în perioada 27 iunie 2013 - 11 iulie 2013, inculpatul Epure Tiberius Dănuț, în calitate de rector al Universităţii «Ovidius» din Constanţa, prin intermediul inculpatului Tala Stere, a pretins de la o persoană suma de 4.000 de euro pentru a-i pune la dispoziţie, cu anticipare, subiectele la disciplinele de concurs la examenul de admitere la Facultatea de Farmacie, astfel încât o candidată să fie admisă în mod fraudulos la această facultate“.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii