Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:36 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Universitatea „Ovidius” din Constanța, dată în judecată de fostul rector Tiberius Dănuț Epure

ro

05 Mar, 2024 10:33 2165 Marime text
  • Pe masa judecătorilor constănțăneni au ajuns două dosare în care Tiberius Dănuț Epure, fostul rector al Universității „Ovidius” din Constanța, are calitatea de reclamant, iar Universitatea  „Ovidius” din Constanța cea de pârât.
  • Fostul rector al Universității „Ovidius” din Constanța cere, în instanță, anularea unui act administrativ și suspendarea executării actului administrativ.
 
Tiberius Dănuț Epure, fostul rector al Universității „Ovidius” din Constanța, a dat în judecată instutuția de învățământ superior.

Pe data de 28 februarie 2024, pe rolul Tribunalului Constanța, Secţia de contencios administrativ şi fiscal au fost înregistrate dosarele nr. 1305/118/2024 și nr. 1304/118/2024.

Dosarul 1305/118/2024 are ca obiect - anulare act administrativ, iar dosarul nr. 1304/118/2024 - suspendare executare act administrativ. Ambele dosare sunt pe fond. Danut Tiberius Epure este reclamat, iar Universitatea Ovidius Constanța – pârât.
 
Potrivit portalului instanțelor de judecată, primul termen în dosarul 1304/118/2024 a fost stablit pentru data de 25.04.2024.


Facem precizarea că am încercat să obținem un punct de vedere de la Tiberius Dănuț Epure, însă demersul nostru nu a fost posibil. În cazul în care Tiberius Dănuț Epure va dori totuşi să transmită un punct de vedere cu privire la dosar, acesta va fi publicat în cel mai scurt timp.
 
Contactat telefonic, Tiberius Dănuț Epure nu a dorit să facă declarații cu privire la dosar.


 
Reamintim că prin decizia penală nr. 1687 din 10.12.2015, Curtea de Apel București a hotărât condamnarea lui Epure Tiberius Dănuț, fost rector al Universității „Ovidius” din Constanța, la data faptelor, la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 5 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția de rector la orice instituție de învățământ, pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită (2 infracțiuni) și folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității.
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Tiberius Dănuț Epure, arestat din iulie 2013. Fostul rector al Universităţii Ovidius din Constanţa, pus în libertate

Dosarul lui Tiberius Dănuţ Epure, fostul rector al Universităţii „Ovidius“ din Constanţa, nu se va rejudeca
 
Tiberius Dănuţ Epure, fostul rector al Universităţii „Ovidius“ din Constanţa, termen la Tribunalul Ilfov! Cere revizuirea dosarului în care a fost condamnat
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii