Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:22 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Grup infracţional cercetat de poliţiştii constănţeni

ro

07 Sep, 2012 01:00 1651 Marime text
Lucrătorii Serviciului pentru Combaterea Finanţării Terorismului şi Spălării Banilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată - Serviciul Teritorial Constanţa, au documentat activitatea infracţională a 15 persoane din Năvodari, Albeşti, Tulcea şi Târgovişte.

În prezent, persoanele sunt cercetate în stare de libertate pentru săvârşirea infracţiunilor de asociere în cadrul unui grup infracţional organizat şi înşelăciune în formă continuată. Prejudiciul total se ridică la suma de 800.000 de euro.

În sarcina persoanelor s-a reţinut că în perioada 2001-2010 au înşelat un număr de 33 persoane, în special din rândul celor fără familie, care deţineau locuinţe proprietate personală în Constanţa, Tulcea şi Năvodari.

Cele 15 persoane induceau în eroare victimele prin oferirea de băuturi alcoolice şi prin promisiuni mincinoase de căsătorie cu acestea, determinându-le astfel să îşi înstrăineze locuinţele proprietate personală, ulterior deposedându-le de sumele de bani obţinute.

Pentru ca victimele să nu depună plângere la organele de cercetare, cele 15 persoane achiziţionau locuinţe în mediul rural, unde îi menţineau pe păgubiţii în stare de ebrietate, îi intimidau sau îi agresau.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii